Top 20 ČR: Rozbřesk podlehl dramatu Atlas mraků

Vydáno: 04.12.2012 16:30 - Alžběta Fridrichová | foto: EEAP

Tři týdny od monstrózní premiéry se tržby Rozbřesku smrskly tak znatelně, že si tentokrát ani nedokázal udržet první příčku. Ta připadla mysterióznímu snímku Atlas mraků a trojka zůstala od posledně beze změny. Znovu ji získal Bond.
Když už si Rozbřesk - 2. část sám nasadil tak vysokou laťku, bylo nasnadě očekávat trošku jistější výkony. Ale dvakrát po sobě odečítal přes šedesát procent a to už se v celkovém součtu projeví. Atlas mraků nikterak neposílil, ve srovnání s posledním dílem Twilight sagy ovšem dopadl téměř o čtyři sta tisíc lépe, což se nedá pokládat za těsný ani náhodný výsledek. Nakonec tak drama, kde si zahrál Tom Hanks nebo Jim Sturgess, vydělalo skoro tři a čtvrt milionu korun.
Bronzovou příčku si znovu pohlídala bondovka Skyfall, ačkoliv se kvůli více než třetinovému propadu nebezpečně blízko přiblížila novince z dílny DreamWorks s názvem Legendární parta. Ta za premiérový víkend utržila skoro milion šest se tisíc a platí za poslední milionový snímek TOP 20.
Na pětku klesl horor Návrat do Silent Hill, jehož od minula opustila až polovina diváků, a na šestku se vyškrábala novinka Sedm psychopatů režiséra Martina McDonagha. Obsazení alespoň co do hlavní role zůstalo jako u jeho předchozího filmu V Bruggách, a tak se můžeme těšit na Colina Farrella, stejně jako na fantastickou hudbu Cartera Burwella. Sedmičku si ukořistila druhá novinka, v níž Ben Affleck zvládl jak hrát, tak režírovat. Argo vydělalo přes půl milionu korun z lístků téměř čtyř tisícovek diváků.
Na zbytku první desítky se podepsal nástup animované novinky, a tak se všechny kreslené pohádky propadly o více jak dvě třetiny. Z pětky na osmičku klesá Raubíř Ralf, jehož bezprostředně následují Kozí příběh se sýrem a Zvonilka: Tajemství křídel. Na jedenáctce končí Asterix a Obelix ve službách jejího veličenstva a do druhé desítky zavítal poprvé také Hotel Transylvánie.
O polovinu méně si za uplynulý víkend připisuje také Sinister nebo novinka z minula Na divoké vlně. A lépe se nevedlo ani Svatbě mezi citrony, která si jako jediná udržela tržby nad sto tisícem.
Tam už bohužel nedosáhlo české drama Ve stínu, ačkoliv oproti ostatním odečítám pouhých jednadvacet procent. Sedmnáctka patří dalšímu tuzemskému snímku, dramatu s Ondřejem Vetchým 7 dní hříchů.
Dvě příčky ztratila Rebelka, tudíž aktuálně bere osmnácté místo. Výhledově se však do konce roku nejspíš nemusí bát, že ze žebříčku vypadne. Vzdoruje šestnáct týdnů a to minimum novinek, které nás čeká v prosinci, ji pravděpodobně neohrozí.
Poslední dvojice příček patří novinkám, pro které je tento víkend asi jediným, který v TOP 20 stráví. Drama Holy Motors obsadilo devatenáctku a francouzsko–neměcká komedie Co kdybychom žili společně? bere dvacítku.
V kontrastu k novinkami nabitému listopadu bude prosinec už o poznání skromnější. Ve čtvrtek se můžeme těšit na hvězdami nabitou Annu Kareninu, která se představí v osvědčeném složení: Joe Wright na postu režiséra - Dario Marianelli v pozici skladatele - Keira Knightley v hlavní roli. Recept, který se osvědčil už v Pýše a předsudku nebo v Pokání.
Druhou a poslední premiérou bude snímek, který se v TOP 20 objevil už posledně s dvoutýdenním předstihem. Vedle dramatu na motivy Tolstého románu uvedou distributoři také komedii Oui, šéfe!
TOP 20: VÍKEND OD 29. 11. 2012
  1. Atlas mraků 3,2 mil.
  2. Twilight Saga: Rozbřesk - 2. část 2,8 mil.
  3. Skyfall 1,7 mil.
  4. Legendární parta 1,6 mil. (novinka)
  5. Návrat do Silent Hill 765 tis.
  6. Sedm psychopatů 666 tis. (novinka)
  7. Argo 559 tis. (novinka)
  8. Raubíř Ralf 448 tis.
  9. Kozí příběh se sýrem 386 tis.
  10. Zvonilka: Tajemství křídel 365 tis.
  11. Asterix a Obelix ve službách jejího veličenstva 262 tis.
  12. Hotel Transylvánie 196 tis.
  13. Sinister 186 tis.
  14. Na divoké vlně 121 tis. (novinka)
  15. Svatba mezi citrony 120 tis.
  16. Ve stínu 96 tis.
  17. 7 dní hříchů 60 tis.
  18. Rebelka 40 tis.
  19. Holy Motors 39 tis. (novinka)
  20. Co kdybychom žili společně? 35 tis. (novinka)
Všechny tržby jsou vedeny v českých korunách. Kompletní žebříček s podrobnými statistikami si můžete stáhnout zde.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY