Virální kampaň epického Pacific Rim startuje

Vydáno: 29.11.2012 07:30 - Martin Bubrín | foto: Warner Bros.

Sci-fi velkofilm Guillerma Del Tora o řezajících se obřích robotech a pradávných monstrech se představuje na prvních "rozhýbaných" promo materiálech, na nichž můžeme vidět kousky stvoření zvaných Kaiju.
Z Pacific Rim jsme sice viděli jen asi dva kloudné obrázky, ale i tak se na tento monster-velkofilm z kreativní dílny Guillerma del Tora těšíme stále víc a víc. Z jedné strany za to mohou hlavně ohlasy na krátkou ukázku na Comic Conu hovořící zatím o jednom z nejepičtějších filmových počinů vůbec, na druhou stranu režisérovo tajnůstkářství do poslední chvíle.
První zveřejněný střípek v budoucnu jistě narůstající virální kampaně právě jako by z oka vypadl počátkům kampaní k Monstru nebo Super 8, které měl pod dohledem mystifikátor J. J. Abrams. První ze dvou krátkých videí je autentický test "stavu ohrožení", který varuje obyvatele před obřími monstry (Kaiju). Ty budou vylézat z obřích trhlin v zemi a útočit na nespecifikovaná velkoměsta, počínaje San Franciscem. Právě v něm se odehrává také druhé virální video, které už je zachycením paniky v ulicích pod nátlakem útoku jako živého vysílání.
V těch několika málo rozmazaných a zmatených záběrech můžeme rozpoznat hned několik Kaiju, kteří rozhodně nebudou malými příbuznými smutného mimozemšťana ze Super 8 - epické destrukci dokonce neodolá ani jeden z trademarků San Francisca - Golden Gate Bridge.
Spolu s těmito dvěma nabuzujícími videi tvůrci vypustili do světa také dva dokumenty - první se týká náboru do organizace Great Britain Air Command, která nabízí pilotům účast v programu Jaeger, což je název pro obří bojové roboty chránící Zemi před nečekanou hrozbou, druhý je zase samotný náčrtek jednoho z nich.
A aby toho nebylo málo, na oficiálních stránkách filmu byl spuštěn tajemný dvoutýdenní odpočet. Vzhledem k tomu, že del Toro oznámil, že první trailer uvidíme před Hobitem, nemusíme si dlouho domýšlet, co ona ubývající čísla znamenají...
Pacific Rim (s divným českým podtitulem Útok na Zemi) dorazí do kin 11. července příštího roku. Virální video naleznete tradičně níže, zmiňované dokumenty pak hledejte v naší galerii nad článkem.

Pacific Rim Viral Emergency System Test

Breaking news: Kaiju attack


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY