Má nový Batman tvář Josepha Gordona-Levitta?

Vydáno: 27.11.2012 13:52 - Simona Knotková | foto: Warner Bros. Pictures

Z minulých měsíců už víme, že k natáčení týmovky hrdinů DC Comics skutečně dojde. Je-li na světě předpokládaný rok premiéry, nastal tedy už nejvyšší čas hledat i hlavní protagonisty.
Původním plánem studia Warner Bros. bylo představit DC superhrdiny nejprve v jednom společném filmu, přesně opačným způsobem než u marvelovské konkurence Avengers. V roce 2015 měla týmovka Justice League udeřit do kin a pak teprve měl každý z jednotlivých charakterů dostat svůj vlastní film. Tedy hlavně v případě, že by se vůbec úspěšně ujal ten kolektivní.
Domněnkou bylo, že kompletně restartované bude také herecké obsazení. Aspoň tvůrci stojící u aktuálních sérií dvou nejprofláklejších postav z bandy Supermana a Batmana, Zack Snyder a Christopher Nolan, dříve v rozhovorech dali najevo, že s projektem nebudou mít nic společného. V případě Nolana a "netopýřího muže" s tváří Christiana Balea to bylo pochopitelné. Trilogie letošním snímkem Temný rytíř povstal skončila a studio už začalo spřádat plány o dalším rebootu.
Snyderova distance od filmu byla už docela na škodu, protože první díl z nové supermanovské série Muž z oceli s Henrym Cavillem v oblečku měl do kin teprve v létě příštího roku dorazit a Justice League tak na něj mohla navazovat. Podle nejnovějších informací se ale zdá, že k propojení nakonec přece jenom dojde.
Aspoň Snyderův tón už vůbec neodpovídá jeho předešlému stanovisku. "Nevím, jak přesně bude Justice League pojatá. Tvůrci by ale měli vědět, že Superman už je, a to v Muži z oceli," prozradil pro New York Post. Další informace odmítal prozradit, což samo o sobě napovídá, že něco se zřejmě skutečně děje. Z jeho řečí je ale jasné, že on sám už vidí jako zbytečnost, aby se ve velmi krátké době publiku představili dva odlišní Supermani.
S nabíráním herců ale nekončíme. Podle některých zdrojů se už také našel žhavý kandidát do role Batmana. Ani v tomto případě se ovšem nejedná o žádné zbrusu nové jméno. Netopýří masku si má tentokrát nasadit Joseph Gordon-Levitt, gothamský policista z posledního Nolanova kousku.
Warner Bros. ho bude určitě chtít na plac dostat už jenom kvůli návaznosti na scénu z konce filmu, kdy jeho postava vstupuje do Batmanovy jeskyně. Nebo že by to nebyla jenom shoda náhod, nýbrž záměrný konstrukt tvůrců a o hercově osudu je už dávno rozhodnuto? Nechme se překvapit.
Jak se ovšem představa Gordon-Levitta coby Batmana zamlouvá vám?


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

  • (Lukáš Kukula, 27.11.2012 19:04) Reagovat

    SPOILER JAKO KRÁVA už v titulku! :-/

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY