Top 20 ČR: Twilight sága znovu na vrcholu

Vydáno: 27.11.2012 21:24 - Alžběta Fridrichová | foto: Summit Entertainment

Navzdory tomu, že největší nápor na kinosály vysílající poslední upíří film po týdnu přece jen opadl, nedokázala Rozbřesk ohrozit ani novinka Atlas mraků, ani staronový Bond. Ostatní premiéry končí mimo stupně vítězů.
Po tak úspěšném premiérovém víkendu se dalo čekat, že Twilight Saga nebude schopna astronomická čísla udržet. Propadla se o třiasedmdesát procent, což však ve výsledku znamená, že stejně dosáhla málem na sedm a půl milionu.
Velké ambice měla povídková novinka Atlas mraků. Téměř tříhodinový snímek, na němž se podíleli rovnou tři režiséři, tři skladatelé a celá řádka známých herců, vydělal v tuzemských kinech čtyři a půl milionu korun. Mysteriózní drama, v němž si zahrál Tom Hanks nebo Hugh Grantt přilákalo do kin na třiatřicet tisíc diváků. S takovým výsledkem se nemohla měřit bondovka Skyfall, jejíž výsledek se od minula ztenčil na šedesát procent, tudíž tentokrát nedosáhla ani na třímilionovou hranici a klesá na trojku.
Michael J. Bassett přichází s novinkou, která přesně zapadá do jeho filmografie, kde se to horory jen hemží. Návrat do Silent Hill tentokrát nechal natočit i pro 3D a diváci se nechali zlákat. Snímek, kde si hlavní roli zahrál Sean Bean, vydělal za víkend hodně přes milion a posunul tak úspěšnou novinku z minula až na pětku. Zájem o Raubíře Ralfa také lehce opadl, dětští diváci se očividně rozprostřeli mezi zbytek animáků, mezi které se po týdenní absenci s novou silou zařadila Doba ledová.
Sebevědomý výsledek si připisuje Zvonilka: Tajemství křídel, která znovu předstihla Kozí příběh se sýrem, který ztrácí tři místa i milionové tržby.
O dvě novinkové příčky se propadl Asterix a Obelix ve službách jejího veličenstva spolu s Hotelem Transylvánie, jejichž skóre pokleslo shodně o osmadvacet procent. Pod půl milionu poklesl v konkurenčním boji horor Sinister.
Jedenáctku si ukořistila novinka, která v kinech strašila už pěkně dlouho v ukázkách. A konečně jsme se dočkali. Na divoké vlně vytáhlo do kin skoro dvě tisícovky diváků, bůhví, jestli se nechali chytit na surfování, Gerarda Butlera nebo na tvářičku Jonnyho Westona.
Jedinou příčku ztratila Svatba mezi citrony s Piercem Brosnanem, naopak až čtyřmístný pokles zaznamenalo tuzemské drama 7 dní hříchů. Podobně neslavný výsledek si připisuje další české drama, ambiciózní Ve stínu, jenž aktuálně odečítá vůbec největší procentuelní podíl.
Ze čtyřiadvacítky se zpátky mezi vyvolené navrací již zmiňovaná Doba ledová 4: Země v pohybu, která ke svým více než šesti stům tisícům návštěvníků přičítá další tisícovku. Doplatila na to Rebelka, která se tak musela spokojit s šestnáctkou, naopak devatenáctku má již druhý týden v pevných rukách Madagaskar 3. Do TOP 20 se vrací také Druhá šance.
Zbytek žebříčku doplňují dvě předpremiéry. Dokonce dva týdny dopředu se v nejlepší dvacítce umístila komedie s Jeanem Reno, nesoucí název Oui, šéfe! A k velmi početné skupince nacházejících novinek se ze sedmnáctky připojí animák Legendární parta.
Tento čtvrtek bude ve znamení evropského filmu. Samozřejmě s výjimkou, jíž bude jen již zmiňovaná Legendární parta a mysteriózní thriller Argo, kde si hlavní roli střihl Ben Affleck. Tak napůl to má snímek Sedm psychopatů s Colinem Farrellem za doprovodu hudby Cartera Burwella, ale zbytek už zůstává na starém kontinentě.
Dočkáme se hned dvou francouzsko-německých snímků, komedie Co kdybychom žili společně?, jejíž název vypovídá o všem a sci-fi Holy Motors. Příběh osudové lásky nabídne film s pozoruhodným titulem Kuře na švestkách, ale tím končí veškerá romantika.
Krom českého dokumentu Davida Vondráčka Láska v hrobě se můžeme těšit i na mysteriózní drama Proti větru nebo belgicko-francouzský snímek Ministr.
TOP 20: VÍKEND OD 15. 11. 2012
  1. Twilight Saga: Rozbřesk - 2. část 7,5 mil.
  2. Atlas mraků 4,5 mil. (novinka)
  3. Skyfall 2,9 mil.
  4. Návrat do Silent Hill 1,7 mil. (novinka)
  5. Raubíř Ralf 1,3 mil.
  6. Zvonilka: Tajemství křídel 1,1 mil.
  7. Kozí příběh se sýrem 982 tis.
  8. Asterix a Obelix ve službách jejího veličenstva 605 tis.
  9. Hotel Transylvánie 560 tis.
  10. Sinister 359 tis.
  11. Na divoké vlně 269 tis. (novinka)
  12. Svatba mezi citrony 217 tis.
  13. 7 dní hříchů 172 tis.
  14. Ve stínu 123 tis.
  15. Doba ledová 4: Země v pohybu 121 tis.
  16. Rebelka 73 tis.
  17. Legendární parta 68 tis. (předpremiéra)
  18. Madagaskar 3 64 tis.
  19. Oui, šéfe! 64 tis. (předpremiéra)
  20. Druhá šance 63 tis.
Všechny tržby jsou vedeny v českých korunách. Kompletní žebříček s podrobnými statistikami si můžete stáhnout zde.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY