Jack a obři Bryana Singera se představují v traileru

Vydáno: 21.11.2012 08:19 - Martin Bubrín | foto: Legendary Pictures

Odkládaná fantasy režiséra X-Menů se konečně dočkala svého plnohodnotného traileru. V něm čekejte samozřejmě kromě mnoha nových záběrů také více speciálních efektů a humoru.
Skoro před rokem jsme pochybovali nad krátkým teaserem, v němž Bryan Singer představil svou fantasy novinku Jack The Giant Killer jako zaměnitelnou podívanou odehrávající se na třech polích s nevýrazným hrdinou a nedodělanou trikovou stránkou. Snímek se kvůli náročné postprodukci musel odložit skoro o celý rok, ale jak se nyní ukazuje, bylo to jen k užitku.
Od minula se totiž změnilo, co šlo. Kromě nového originálního i českého názvu (Killer změníme na nenásilné Slayer, u nás to rovnou mimózně přeložíme jako Jack a obři) se nám totiž odhaluje i dlouho diskutovaný tón snímku, kterým bude toto nové převyprávění ("If you think you know the story...") klasické pohádky oplývat. Pryč s temnou atmosférou Sněhurky a lovce nebo přepáleností Jeníčka a Mařenky, Singer jde zlatou střední cestou, která nabízí nadhled, ironický humor a velkolepou podívanou pro celou rodinu.
Neabsentují tak epické výjevy z bitev stejně jako dětinštější pasáže založené na jednoduchých vtípcích. Vylepšila se také kvalita triků, které si konečně mohou dovolit přijít s CGI obry, s hlavními taháky celého filmu. Moc slavně to s nimi ale zatím nevypadá - v tomto případě mají trikaři stále ještě co dolaďovat, jelikož jejich přerostlé variace na člověka dávají nechvalně připomenout například takového Drápa z pátého dílu Harryho Pottera.
Otázkou je také prodejnost samotného filmu - Jack a obři neslibuje žádnou megahvězdu v hlavní roli, jen sympatického snaživce Nicholase Houlta, který bude muset celý tenhle epos utáhnout sám na svých bedrech. Přihrávat mu samozřejmě bude například i Ewan McGregor nebo Stanley Tucci, ale i tak budeme muset více spoléhat na to, že diváky přiláká spíše nový fantasy svět plný obrů než tváře herců. V souvislosti s tím by měli tvůrci co nejrychleji rozjet nějakou promo kampaň...
Trailer můžete zhlédnout na iTunes Movie Trailers nebo rovnou pod naším článkem.

Originální trailer filmu Jack a obři


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY