Plán premiér: Změny za 45. týden

Vydáno: 12.11.2012 13:00 - Simona Knotková | foto: Johan Persson

Změnám 45. týdne vévodí česká tvorba. Do kin bude uveden oceněný dokument Pevnost, přesunutá byla komedie Obchodníci. Také ale už víme, kdy se dočkáme nových Nadějných vyhlídek.
Ještě v předminulém týdnu byla přesunuta premiéra dramatu Michala Boganima Země zapomnění. Příběh vyprávějící osudy lidí, které poznamenala tragédie v Černobylu s "Bond girl" Olgou Kurylenko v hlavní roli nově neuvidíme 13. prosince ale jiného, ještě neupřesněného prosincového dne.
O čtyři měsíce se posouvá snímek Jitky Rudolfové Rozkoš, nyní až na 5. září příštího roku. Opět z českých vod se letos už nedočkáme Obchodníků. Komedie Petra Šíchy se z 29. listopadu přesouvá na zatím neupřesněné datum roku 2013.
Ohlášeny byly premiéry tří nových snímků. Jako první si ještě letos (1. prosince) můžete zajít na Pevnost, kterému se na letošním Mezinárodním festivale dokumentárních filmů v Jihlavě podařilo získat hlavní cenu za nejlepší český dokument roku. Dva tvůrci, Klára Tasovská a Lukáš Kokeš, se v něm vydali do Podněsterské moldavské republiky, aby zachytili atmosféru zapadlé země, která ještě stále nebyla uznána za zcela nezávislou a kde jsou stále patrné komunistické pozůstatky.
Jeremy Irvine, Helena Bonham Carter nebo Ralph Fiennes - ti všichni se nám představí v nejnovější adaptaci románu Charlese Dickense Nadějné vyhlídky. Příběh chudého sirotka, který díky neznámému dobrodinci nabude bohatství, byl zatím nejlépe zpracován v roce 1946. Zda jej předčí snímek Mika Newella se dozvíme 24. ledna. Dle obsazení to zatím vypadá skutečně nadějně.
Posledním ohlášeným filmem se opět navracíme do naší domoviny. Zatímco Američané si svého prezidenta zvolili v uplynulých dnech, my si ho budeme volit z kraje příštího roku. Historicky první české volby, které budou mít ve svých rukou výhradně občané, zdokumentuje a zhodnotí Tomáš Kudrna (Po dlouhé noci den). V kinech pak jeho počin očekávejte 21. března.
KOMPLETNÍ SEZNAM ZMĚN ZA 45. TÝDEN:


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY