Soderberghova novinka Side Effects má trailer

Vydáno: 03.11.2012 12:26 - Martin Bubrín | foto: Open Road Films

Neúnavný dříč Steven Soderbergh ještě ani nevydechl po Bez kalhot a už nás zasypává trailerem na svůj nový počin Side Effects, v němž bude tentokrát ostřit na farmaceutický průmysl.
Kdybyste se zeptali, kdo je v současnosti nejplodnějším americkým režisérem, dostali byste jednoznačnou odpověď. Steven Soderbergh si před svým plánovaným odchodem do filmového důchodu nejspíše řekl, že má ještě co říct, tak na nás chrlí filmy s téměř půlročním odstupem - klinicky děsivá Nákaza, akční experiment Zkrat, striptérské Bez kalhot a teď i Side Effects. Ale to ještě není vše - na rok 2013 plánuje i životopisný snímek Behind The Candelabra s Michaelem Douglasem.
Side Effects přitom rozehrávají typickou režisérovu hru proti hollywoodským konvencím. Absence svícení, natáčení na digitál, nulová vizuální stránka a další hvězdné obsazení, které rozehrává nebezpečnou partii, nyní otírající se o farmaceutický průmysl. Těžko říci, zda se ve výsledku dočkáme spíše dalšího procedurálního snímku ve smyslu Trafficu (tam byla "hlavním hrdinou" droga, zde by to mohl být lék), nebo psychologického thrilleru s důrazem na postavy.
Druhá varianta zní přijatelněji, hlavně z hlediska výstavby traileru, který se soustředí na ústřední postavu Rooney Maru a její problémy s vedlejšími účinky jistého léku. Stejně tak upadá do milostného trojúhelníku mezi svým manželem Channingem Tatumem a doktorem Judem Lawem. O perfektní herecké výkony tedy nebude nouze, uvidíme, jestli se Soderberghovi podaří navodit stejnou atmosféru bezmoci jako u Nákazy.
Trailer můžete zhlédnout na Yahoo Trailers nebo rovnou pod naším článkem. Side Effects by měl dorazit do českých kin 4. dubna 2013.

Originální trailer filmu Side Effects


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY