Francis Lawrence zůstane u Hunger Games až do konce

Vydáno: 02.11.2012 19:00 - Simona Knotková | foto: Lionsgate

Gary Ross byl nespokojený se šibeničními termíny, které mu společnost Lionsgate poskytla na natočení sequelu Hunger Games. Jeho náhradník Francis Lawrence se naopak upsal i na zbývající dva snímky.
Natáčení sequelu kasovního teenage trháku Hunger Games je úspěšně rozjeto, s Jennifer Lawrence, Joshem Hutchersonem, Liamem Hemsworthem nebo Woodym Harrelsonem opět na palubě. Režisérské křeslo po Garym Rossovi tentokrát převzal Francis Lawrence (Já, legenda).
A zatím se zdá, že se mu vede dobře a v adaptaci stejnojmenné knižní série z pera Suzanne Collins se našel. Pro příští tři roky totiž bude právě "aréna smrti" místem jeho tvůrčího působení. Se společností Lionsgate podepsal smlouvu i na závěrečné dva filmy.
Ty vycházejí z posledního dílu románové trilogie, u nás vyšlým pod názvem Síla vzdoru, který i tentokrát bude, podobně jako v případě závěrečného Twilight nebo posledního Harryho Pottera, rozdělen do dvou částí. Do kin poté budou snímky uvedeny rok po sobě; první část v listopadu 2014, druhá ve stejném měsíci v roce 2015.
Ještě předtím nás ale příští rok v listopadu čeká již zmiňovaný sequel Hunger Games: Catching Fire. Právě tento první Lawrencův počin v sérii nám napoví, zda jeho upsání se bylo pro studio i fanoušky "Hladových her" dobrým krokem.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY