Světové tržby: Druhých 96 hodin už překonalo předchůdce

Vydáno: 20.10.2012 16:21 - Zbyněk Kubín | foto: Twentieth Century Fox Corporation

Zápas Neeson versus únosci opět v čele světového žebříčku a již teď mnohem úspěšněji než předtím. Méďa se stal nejvýdělečnější původní eRkovou komedií historie a drama Nic nás nerozdělí rozdrtilo španělské pokladny.
Akční hit 96 hodin: Odplata potvrdil svůj nástup z minulého týdne a přidal na své rychle rostoucí konto dalších tučných 44,2 milionů dolarů. Současných 138 milionů dolarů nasbíraných z neamerických kin je o celých 53 milionů lepší výsledek, než na jaký se vyšplhal jeho předchůdce během celého svého působení v kinech. Celosvětově toto bessonovské béčko již nastřádalo masivních 222,6 milionů, k dohnání prvního dílu mu tedy zbývají pouhé čtyři miliony (které už v tuto chvíli jistě padly).
Komediální Méďa opět zaválel a ze 43 trhů si připočetl velice dobrých 14,4 milionů dolarů. Tím své zámořské tržby přehoupl přes čtvrtmiliardovou hranici a s celosvětovými 469 miliony dolarů předběhl o dva miliony Pařbu ve Vegas. Stal se tak nejvýdělečnější původní eRkovou komedií historie. V plánu jsou ještě otvíráky v Indii či v Japonsku, mluvící plyšový děvkař tedy s největší pravděpodobností pokoří magickou půlmiliardu.
Bronzový je tento týden rodinný animák Hotel Transylvánie se 14,1 miliony dolarů, ale na paty mu důrazně došláplo koprodukční drama Nic nás nerozdělí, které z pouhých 638 sálů v (polo)domovském Španělsku vybralo neuvěřitelných 13,3 milionů dolarů. Takovým výsledkem si Warneři zajistili nejlepší tamní otvírák historie a dva měsíce před severoamerickou premiérou má příběh o rodině, která před osmi lety přežila tsunami, dobře nakročeno k tučným ziskům.
Pátou příčku okupuje s tržbami 10,3 milionů velký hit Madagaskar 3. S vidinou velkolepého otvíráku ve Velké Británii naplánovaného na následující víkend se animovaná čtveřice ze zoo již třese na celosvětových 700 milionů.
Čína s Ruskem nadále ignorují hlad médií po zveřejnění oficiálních tržeb z jejich trhů, proto lze jen odhadovat, že vychvalované sci-fi Looper zatím ve zbytku světa utržilo nějakých 75 milionů a nebude mít problém dostat se přes stovku.
Naopak černobílý stop-motion animák Frankenweenie: Domácí mazlíček nezačal dobře a první víkend v řadě silných trhů zakončil na mizerných 4,9 milionech dolarů. Největší sumu poslalo Mexiko, kde se nemrtvý hafan vyškrábal s 1,6 miliony dolarů jen na třetí místo.
BOX OFFICE: SVĚTOVÉ TRŽBY ZA VÍKEND OD 12.10.2012
  1. 96 hodin: Odplata 44,2 mil.
  2. Méďa 14,4 mil.
  3. Hotel Transylvánie 14,1 mil.
  4. Nic nás nerozdělí 13,3 mil. (novinka)
  5. Madagaskar 3 10,3 mil.
  6. Looper 8,5 mil.
  7. Resident Evil: Odveta 5,6 mil.
  8. Frankenweenie: Domácí mazlíček 4,9 mil. (novinka)
  9. Doba ledová 4: Země v pohybu 3,3 mil.
  10. Divoši 2,9 mil.
Všechny tržby jsou uvedeny v dolarech. Rozbor severoamerických tržeb z aktuálního víkendu naleznete zde, aktualizovaná čísla tady. Žebříček českých tržeb je k nahlédnutí v tomto článku.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY