Preview: Twilight sága: Rozbřesk - 2. část

Vydáno: 03.10.2012 14:00 - Petra Janků | foto: Summit Entertainment

"Po 18-ti letech, kdy jsem byla úplně obyčejná, jsem konečně našla způsob, jak zazářit." Příběh dívky, která miluje upíra, se blíží ke svému konci. Tentokrát se Bella musí postavit zatím největší hrozbě a zachránit život své dcery.
Premiéru posledního filmu tzv. Twilight ságy s názvem Twilight Saga: Rozbřesk - 2. část předjímal bulvární skandál ze soukromí hlavních protagonistů filmu Kristen Stewart a Roberta Pattinsona. Přišel právě včas, protože nelze snad ani jinak symbolicky ukázat, jak se láska v reálném světě a ve Twilight filmech liší.
Zatímco Kristen a Robert prožívají snad největší krizi jejich vztahu způsobenou jimi samotnými (podle posledních bulvárních novinek dal Pattinson nevěrné Kristen poslední šanci), Bella a Edvard se stále milují až za hrob a problémy, kterým čelí, přicházejí zvenku.
Ve filmu Twilight Saga: Rozbřesk - 1. část se Bella a Edvard vzali, prožili první sex, Bella otěhotněla a po pár peripetiích se z ní konečně stala upírka. Nyní si žije poklidný upírský rodinný život s mužem svých snů, jeho rodinou a s dcerou Renesmee, která roste jako z vody. Zdá se, že i Bellyino přátelství s Jacobem (Taylor Lautner) tak nějak pokračuje.
Mocným Volturiovým se však rodinná idyla Cullenových nelíbí. Bojí se hlavně Renesmee, protože ji považují za nesmrtelnou, a tudíž velice mocnou, a rozhodnou se ji zabít. Bella a Edvard se však dcery vzdát nechtějí, najdou spojence v pár dalších upírech a bitva (prý epická!) může začít...
A zpátky k naší ústřední dvojici. Pro Kristen Stewart i Roberta Pattinsona je film Twilight Saga: Rozbřesk - 2. část už spíše forma zajímavého příjmu než cokoliv jiného. Už dávno hrají také v jiných filmech, než jsou ty z Twilight ságy, a mají realtivně slušně nakročeno k úspěšné herecké kariéře v budoucnu.
Kristen jsme letos mohli vidět ve dvou filmech a to jako Sněhurku ve filmu Sněhurka a lovec a v roli dívky, která hledá sama sebe ve filmu On the Road. Film Sněhurka a lovec je inspirovaný pohádkou o Sněhurce a sedmi trpaslících, šmrnclý hollywoodskou představou o tom, jak mohl asi vypadat středověk a více než Kristen v něm zazářila Charlize Theron. Kristen byla jako obvykle vyčítána neměnná mimika ve tváři.
Film podle románu Jacka Kerouaca On the Road má zase patos alternativy a je známý zejména kvůli odhaleným Kristeniným ňadrům. Tento film však u nás nebyl ani v kinodistribuci.
Robert Pattinson se letos objevil také ve dvou filmech: Miláček a Cosmopolis. V obou rolích milovníka i filosofujícího obchodníka pak znovu dokázal, že umí hrát i něco jiného než upíra s úzkostnou poruchou, bohužel filmy byly kritikou i diváky přijaty spíše vlažně.
Ve filmu Twilight Saga: Rozbřesk - 2. část můžeme vedle dvou hlavních protagonistů vidět jak známé tváře, tak i tváře nové. Z těch známých nebude chybět Taylor Lautner, vlkodlak, který bude ještě pro Bellu životně důležitý. Dále uvidíme staré známé Cullonovi (Elizabeth Reaser, Ashley Greene nebo Jackson Rathbone) nebo i například Dakotu Fanning.
Konečně se ale po čtyřech filmech dočkáme i nových tváří, které snad přinesou oživení, které Twilight sága už zoufale potřebuje. Budou jimi zejména neznámí mladí herci jako Lee Pace, Angela Sarafyan nebo MyAnna Buring.
Zda se dočkáme opravdu epického zakončení celé Twilight ságy nebo se znovu budeme dívat na nikdy nekončící rozhovory o lásce, se budeme moci přesvědčit už od 15. listopadu 2012, kdy film Twilight Saga: Rozbřesk - 2. část vstoupí do českých kinosálů.


Český trailer filmu Twilight Saga: Rozbřesk - 2. část


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY