Spider-Man bude úžasný i podruhé

Vydáno: 01.10.2012 11:00 - Martin Bubrín | foto: Sony

Ať už byla kvalita The Amazing Spider-Mana jakákoliv, film vydělal dostatečně na to, aby studio ihned odkleplo sequel. Kdo se ujme pokračování restartu pavoučího muže tentokrát?
Ne, nejedná se o žádné překvapení. Marc Webb, tvůrce jedničky a povedené antiromantické komedie 500 dní se Summer, se vrací na režijní stoličku pokračování 750milionového hitu. Chvíli se sice spekulovalo o jeho výměně, údajně kvůli neshodám se studiem Fox Searchlight, které chtělo mít z The Amazing Spider-Mana trikový velkofilm a ne romantickou komedii, kde bitky v ulicích města hrají jen druhé housle. Stejně tak nebylo spokojeno s výsledkem filmu, z něhož vystříhalo několik důležitých příběhových momentů, které udělaly zápletku ještě více nesmyslnou a nedořečenou.
To by se teď mělo změnit. Pokračování má být podle všeho nepřekvapivě "větší" než jeho předchůdce, na což studio tentokrát jistě dohlédne. Otázka je, jestli nedostaneme další bezkrevný popcorn bez osobního vkladu, jak to u podobných velkofilmů začínajících režisérů bývá. Premiéra je však stanovena na 2. května 2014, tak by se mělo co nejdříve začít s předprodukcí a samotným natáčením.
Do hlavních rolí se samozřejmě vrátí Andrew Garfield a Emma Stone, kteří si zahrají ve zbrusu novém příběhu od scenáristů Star Treku a Transformers, což je opět zárukou, že by se od minula mohlo několik věcí zlepšit. Děj se teď striktně nemusí držet nepsaných pravidel komiksových originů a může si jít svou vlastní cestou a objasnit nám například záhadu smrti (?) Peterových rodičů.
A hlavní záporák? O něm si ještě chvíli můžeme nechat zdát, ale snad se tvůrci rozhodnou vybrat někoho jiného než Normana Osborna, který je údajně tou postavou objevující se během závěrečných titulků jedničky.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY