Len Wiseman zremakuje Mumii

Vydáno: 26.09.2012 06:53 - Petr Čáp | foto: Universal Studios

Po zklamání v podobě nové verze Total Recallu se režisér s nepříliš dobrou pověstí pokusí oživit další populární značku. Jedná se o dobrodružnou Mumii. Jaké změny nás čekají a kdy se výsledku dočkáme?
Na úvod by možná bylo zajímavé se pozastavit nad tím, která Mumie se vlastně bude předělávat. Populární Mumie s Brendanem Fraserem, která je mnohými považována za původní dílo, je totiž remakem Mumie z roku 1932. Ať tak či onak, nová Mumie se na nás řítí pod producentským dohledem dvojice Kurtzman a Orci, které v portfoliu září scénáře ke Star Treku či Transformers.
Projekt byl oznámen již na počátku roku a věci se daly rychle do pohybu. Nejdříve byl najat Jon Spaihts, který napsal první verzi scénáře k Prometheovi, aby sepsal příběh k restartu dobrodružné série. Nyní se projektu upsala další důležitá postava, a to Len Wiseman, který zaujme post režiséra.
Po nemastném a neslaném Underworldu a kritiky strhaném Total Recallu se může Wiseman zdát jako tragická volba, ale nezapomínejme, že ukočíroval velice solidní čtvrtou Smrtonosnou past, tudíž naděje na koukatelný zážitek žije.
A jaký že by film měl být? Jak je v období po Temném rytíři zvykem, čeká nás dospělejší, temnější verze původního příběhu. Tvůrci se chtějí co nejvíce přiblížit samotné podstatě Mumie, která je vlastně hororem, což se projeví na výsledném produktu, který by tak měl být strašidelnější. Nezapomene se ale ani na akci a rodinné hodnoty a celé by to mělo být uvěřitelnější a reálnější. Další změnou bude zasazení příběhu do moderní doby.
Wisemana vedle vize producentů zaujala také samotná mumie, která není jen monstrem, ale regulérní postavou, která rozhodně není hloupá, má svoji charakteristickou osobnost, dokáže přemýšlet, je vypočítavá a nad svými kroky přemýšlí.
Další detaily zatím nejsou známy. Času je na ně nicméně stále dost, neboť projekt cílí na premiéru v létě 2014.
Zdroj: Slashfilm


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY