Top 20 ČR: Hvězdní Expendables suverénně ovládli česká kina

Vydáno: 11.09.2012 07:30 - Alžběta Fridrichová | foto: Lionsgate

Zatímco v roce 2010 si Expendables: Postradatelní neurvali ani místo na bedně, jejich pokračování vzalo útokem rovnou zlatou pozici. Rebelka se nakonec musela spokojit se čtyřkou.
Akční novinka Expendables 2 si nakonec vydobyla přední pozici v českých kinech, ze kterých vytřískala skoro čtyři a půl milionu korun. To je o více než dva miliony více, než se povedlo nadupané jedničce před dvěma lety. Tentokrát se režie ujal Simon West (pamatujete na Mechanik zabiják?) a Sylvester Stallone si pro jistotu střihl jenom hlavní roli.
A funguje to na jedničku. Kritika celkem chválí, a tak se není čemu divit, že Expendables: Postradatelní 2 přetáhli pár tisíc diváků na svou stranu a Svatá čtveřice i s taneční show Let’s Dance: Revolution z tohoto souboje odchází s obrovskými ztrátami.
Zástupci milionových snímků se aktuálně smrskli jenom na medailové pozice a bramborová příčka, kam se propadla jednička z minulého týdne Rebelka, balancuje až nad osmi sty tisíci. Jakkoli se postavení kudrnaté animované princezny zdálo ještě před týdnem neochvějné, teď už je všechno jinak.
Pětku si i přes značná minusová procenta udržel Méďa a až na šestku skočila Doba ledová 4: Země v pohybu, která se stejně jako Rebelka propadla o téměř tři čtvrtiny. Sedmičku si ukořistila premiéra animované komedie Norman a duchové s téměř čtyřmi a půl tisíci diváků.
Odečítala i závěrečná trojka první desítky. Temného rytíře stála více než dvoutřetinová ztráta pouze jedinou příčku, zatímco Total Recall padá o dvě místa na desítku a Madagaskar 3 rovnou o tři na devátou příčku.
Jedenáctku pak obsadila druhá novinka minulého týdne - dokument s výmluvným názvem Váňa. Životopisný snímek o věhlasném českém žokejovi přilákal do kinosálů na čtrnáct stovek diváků, kteří nasypali do jeho kasičky přes sto čtyřicet tisíc korun.
Z první desítky vypadl Bourneův odkaz, který aktuálně končí na dvanáctém místě. Dvě místa ztratila dramedie Do Říma s láskou a rovnou o čtyři stupně se propadl snímek Marie Poledňákové Líbáš jako ďábel. Výrazně opadl zájem také o francouzské drama Nedotknutelní.
Ze třetí desítky se naopak do TOP 20 zpátky vrátila povedená komedie (nejen) s Brucem Willisem Až vyjde měsíc, stejně jako snímek Divoká stvoření jižních krajin.
Poslední trojka se ve srovnání se zbytkem zchudlé dvacítky ještě relativně držela. The Amazing Spider-Man, 7 dní v Havaně i Polski film odečítají svorně třicet procent, což je stálo jedinou příčku a seřadili se tak těsně na hranici konce žebříčku.
V půlce září se dočkáme opět nálože nových snímků, protože začíná podzimní sezóna, kdy bude ošklivé počasí lákat diváky zpátky do kin. V první řadě zaútočí na vedoucí pozice v pořadí už pátý díl série Resident Evil, tentokrát s podtitulem Odveta. Od tuzemských tvůrců se dočkáme krimi thrilleru Ve stínu, jehož hlavní roli si zahrál Ivan Trojan a na režisérskou stoličku se posadil David Ondříček.
Čtveřici chystaných novinek pak doplňují maďarské drama Je to jen vítr a komedie Druhá šance s Meryl Streep a Tommym Leem Jonesem.
TOP 20 ČR OD 6. 9. 2012
  1. Expendables: Postradatelní 2 4,5 mil. (novinka)
  2. Svatá čtveřice 1,5 mil.
  3. Let’s Dance: Revolution 1,1 mil.
  4. Rebelka 822 tis.
  5. Méďa 676 tis.
  6. Doba ledová 4: Země v pohybuDoba ledová 662 tis.
  7. Norman a duchové 640 tis. (novinka)
  8. Temný rytíř povstal 429 tis.
  9. Madagaskar 3 281 tis.
  10. Total Recall 265 tis.
  11. Váňa 142 tis. (novinka)
  12. Bourneův odkaz 137 tis.
  13. Do Říma s láskou 122 tis.
  14. Líbáš jako ďábel 110 tis.
  15. Až vyjde měsíc 56 tis.
  16. Nedotknutelní 52 tis.
  17. Divoká stvoření jižních krajin 44 tis.
  18. The Amazing Spider-Man 39 tis
  19. 7 dní v Havaně 33 tis.
  20. Polski film 30 tis.
Všechny tržby jsou vedeny v českých korunách. Kompletní žebříček s podrobnými statistikami si můžete stáhnout zde.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY