Chystají se dvě nové adaptace Frankensteina

Vydáno: 10.09.2012 15:12 - Marek Odehnal | foto: Universal Pictures

Klasický hororový román o doktoru Frankensteinovi a jím stvořeném monstru se dočká hned dvou nových zářezů. První nabídne ryzí fantasy s pouhou volnou inspirací, druhé bude celý příběh vyprávět z pohledu sluhy Igora.
Slavný román Mary Shelley o Frankensteinovi byl v historii, podobně jako třeba Drácula nebo příběhy o vlkodlacích, zfilmován už několikrát. Řada adaptací ještě určitě vznikne, přičemž aktuálně se na nás chystají hned dvě, každá úplně jiná.
Jako první tady máme aktuálně dotočený snímek I, Frankenstein. Ten se ponese čistě v duchu fantasy, kdy v neurčitém postgoticko-futuristickém městě probíhá válka dvou nesmrtelných ras - padlých andělů pod vedením Billa Nighyho a oživlých chrličů v čele s královnou Mirandou Otto. Moderní Frankensteinův produkt v podání Aarona Eckharta se pak dostane do soukolí tohoto sváru.
Druhý, zatím nepojmenovaný film z pera Maxe Landise (mimo jiné úspěšné britské sci-fi drama Kronika), bude mít hlavní postavu v podobě Frankensteinova sluhy Igora, a nabídne tak originální pohled na celý děj právě z jeho pohledu.
Režie této adaptace by se měl ujmout Paul McGuigan, který sice svými posledními celovečerními počiny nijak extra nezabodoval, ale podepsán je pod některými díly z úspěšného britského sitcomu Sherlock.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY