Pýcha, předsudek a zombies mají zelenou

Vydáno: 17.11.2010 11:22 - Martin Bubrín | foto: Facebook tvůrce

Jane Austen se obrací v hrobě
Mike White ve filmu Život je stresLepší adaptaci slavného románu Jane Austen si fanoušci brakové podívané snad ani nemohli přát. Novela Pride And Prejudice And Zombies Sethema Grahama-Greena, který má mimo jiné na svědomí také knihu Abraham Lincoln: Vampire Hunter, jíž má na plátna kin přivést v roce 2012 Timur Bekmambetov, má totiž oficiální zelenou a jméno režiséra.
Tím vyvoleným by měl být Mike White. Scénárista celkem povedených komedií jako Škola ro(c)ku, Boží zápasník nebo seriálu Dawsonův svět má však s režií pramalé zkušenosti. O jeho debutu Život je pes téměř nikdo neslyšel a dle procentuálních hodnocení se zřejmě ani nepovedl. Dnes také spolupracuje na seriálu Enlightened s Laurou Dern. Otázkou však zůstává, jestli dokáže tuto absurditu, která se může jednoduše zvrhnout v neředěné peklo, ukočírovat.
Nyní, když je vše potvrzeno, se studio Lionsgate rozhlíží po obsazení. Určitě by bylo výborné do filmu propašovat celé obsazení z filmu Joe Wrighta z roku 2005, ale to by vyšlo trošku dráž. Jistě by to ale byla zajímavá paralela, jelikož výsledná kniha je skoro ze 75 % původní text od Austenové. Nyní se však zvažují jména jako Scarlett Johansson a Bradley Cooper, což rozhodně není špatná volba.
Klasický milostný příběh okořeněný trochou nadsazené komedie a hororu by nemusel dopadnout zrovna nejhůř. Kombinace načechraných účesů, dámských korzetů, dlouhých bílých šatů a hektolitrů krve a vyhřezlých střev určitě na plátně uvítá halda filmových fanoušků. Výsledek je však zatím ve hvězdách - z výběru režiséra nemůžeme dopředu uvažovat jinak než rozpačitě.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY