Čeká nás Social Network z videoherního prostředí?

Vydáno: 30.08.2012 07:30 - Michala Benešovská | foto: Columbia Pictures

Videoherní průmysl patří mezi ty nejrychleji rostoucí a také nejvýdělečnější. Studio Sony chce nyní poodhalit zákulisí "konzolové války", ve které se utkali (a stále utkávají) giganti videoherní scény.
Kdyz před dvěma lety natočil David Fincher podle scénáře Aarona Sorkina snímek The Social Network, tak to byl důkaz, že i snímek o Facebooku může být poutavý, přesvědčivý a zábavný. Následoval komerční úspěch a Sony chce nyní přijít se silným příběhem, který se bude také odehrávat za oponou velkého byznysu, tentokrát videoherního.
V 90. letech vrcholil souboj o nadvládu na poli videoherního průmyslu, v té době byla na scéně kdysi úspěšná společnost Sega, Nintendo, Sony a Microsoft. Sega však nebyla schopna reagovat na konkurenční technologie, Nintendo je dodnes velice populární a aktivní i ve vývoji herních konzolí, avšak tato společnost zvolila odlišnou strategii a zacílení a videoherní průmysl ovládl Microsoft s konzolemi Xbox a Sony se svou řadou Playstation.
A právě Sony chce světu ukázat, jaká je jejich verze příběhu o této konzolové válce. Těžko říct, jestli Sony nabídne ve svém filmu relevantní informace, je daleko pravděpobobnější, že natočí paján na své konzole. Kdo ví, třeba Microsoft odpoví a bude financovat snímek, který podá konzolovou válku také z jejich pohledu.
Studio Sony si již zaregistrovalo několik internetových domén s názvy jako console-warmovie.com, takže se kreativního názvu bát nemusíme.
Zdroj: Collider


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY