David Fincher se rozchází s Kleopatrou

Vydáno: 25.08.2012 11:00 - Michala Benešovská | foto: 20th Century Fox

David Fincher je jedním z nejvytíženějších filmařů. Celý rok to vypadalo, že nový film o egyptské královně natočí právě on. Jenže nyní z projektu odstoupil a začalo hledání nového režiséra.
Studio Sony má s Kleopatrou vysoké ambice a mezi žhavými kandidáty na nového režiséra se hned objevil i Ang Lee. Zatím je však projekt oficiálně bez režiséra.
Hlavní roli Kleopatry by v připravovaném snímku měla ztvárnit Angelina Jolie. Film je již od svého počátku spjatý s velkými jmény, v počátcích se hovořilo o režii Jamese Camerona, později to měl být také Paul Greengrass a po dokončení snímku Muži, kteří nenávidí ženy spojil s filmem o Kleopatře své jméno právě David Fincher.
Režisér ještě nedávno nad projektem vyjadřoval své nadšení a zdálo se, že by Kleopatru opravdu rád natočil. Za jeho odchodem mohou být neshody se studiem Sony (film Muži, kteří nenávidí ženy byl finanční zklamání), nebo je to zkrátka důsledek pracovního vytížení. Fincher má momentálně rozpracováno více projektů, kterým mohl dát přednost.
Na scénáři by měl nyní pracovat Eric Roth. Nová Kleopatra se má podle producenta Scotta Rudina zásadně lišit od legendárního snímku, který v 60. letech natočil Joseph L. Mankiewicz s Elizabeth Taylor v hlavní roli.
Nová Kleopatra bude prezentována coby zdatná politička, bojovnice a stratég, žádná vyprázdněná sexuální hračka, film o ní má být sofistikovanou a vyzrálou výpovědí o velké ženě světových dějin. Avšak kdo ji nakonec natočí, je zatím ve hvězdách.
Zdroj: Slashfilm


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY