Podívejte se na trailer katastrofického The Impossible

Vydáno: 23.08.2012 15:00 - Lukáš Havlíček | foto: Summit Entertainment

Příběh podle skutečných událostí, ve kterém se hledají odloučení rodiče se svými potomky po zásahu ničivé vlny tsunami. V hlavních rolích Naomi Watts, Ewan McGregor a oslava lidského dobra nebo citové vydírání (nehodící se škrtněte).
The Impossible nabízí Naomi Watts a Ewana McGregora v roli rodičů na dovolené se svými třemi dětmi zrovna ve chvíli příchodu nevítané vlny (která ve filmu představuje události z roku 2004, jež postihly jihovýchodní Asii), o vánočních svátcích, když si štastná rodina chtěla odpočinout v tropech.
Trailer zčásti určitě funguje, efektivitu mu dodává i hudba (cover Damiena Rice songu One od U2), rozhodující moment před katastrofou působí, pak už nastane rozdělení rodiny. A také nastane problém traileru – skutečně se bude celý film hledat jedna rodina, dokud se na konci nenajdou? A nebude lepší ušetřit peníze za kino?
To už jsem zmínil i další bod – když pomineme fakt, že samotný film je těžce předvídatelný už jen podle synopse, trailer všemu dodá korunu, jeho konec se zdá až neuvěřitelně spoileroidní, ale třeba si režisér Juan Antonio Bayona skryl svého žolíka až do kin.
Titulek "založeno na skutečných událostech" nás upozorňuje, že obětí katastrofy se může stát každý z nás. Důležité je spojení rodiny, vzájemná pomoc v těžkých chvílích, humanita za každou cenu. Člověka to nutí ptát se, jestli by nebylo humánnější nevydělávat peníze na neštěstí jiných, takhle bude několik málo diváků donuceno ždímat slzy, jako by nestačilo, že ty skutečné slzy už jednou musely být prolity.
Trailer můžete zhlédnout Yahoo Trailers nebo rovnou pod naším článkem. V galerii také najdete oficiální plakáty filmu.

Originální trailer filmu The Impossible
Zdroj: Collider


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY