Preview: Resident Evil: Odveta

Vydáno: 17.08.2012 11:00 - Petra Janků | foto: Impact Pictures

Chtěla by žít normální rodinný život, místo toho je už popáté nucena ustřelovat krvelačným zombies hlavy a hledat viníka, který za všechno může. Jmenuje se Alice a v černém latexovém oblečku opět vypadá drsně a sexy.
Zombie apokalypsa je jeden z nejvíce oblíbených konců světa, který si moderní mladý člověk přeje. Cool vypadající boj proti krvelačným bestiím, které vznikly z lidí jako následek působení zmutovaného viru, je téma, které se snad nikdy neomrzí. Nesmí samozřejmě chybět sexy hrdinka, zlé nadnárodní korporace, klony, pár vědeckých nonsensů a hlavně litry tělních tekutin. Tuto nenáročnou popcornovou zábavu plní i série Resident Evil, která nyní vypouští již páté pokračování Resident Evil: Odveta, jež má být epickým zakončením celé série.
I když lze očekávat velký blockbusterový trhák, opravdová znalci herní i filmové série k filmu Resident Evil: Odveta přistupují spíše chladně a se skepsí. A to kvůli předešlému dílu Resident Evil: Afterlife, který je většinou diváků zatracován do pekel, označován za nejhorší film v dějinách lidstva a režisérovi Paulovi W.S. Andersonovi (Vetřelec vs. Predátor, Tři mušketýři) snad nebude nikdy odpuštěn.
Mnoho fanoušků série totiž věří, že příběh Alice a jejího boje proti společnosti Umbrella Corporation mohl být zpracován o mnoho lépe. A proto, i když režisér slibuje epické zakončení příběhu, nové pohledy na události, které se již odehrály, skvělé filmové efekty, návrat oblíbených postav i příchod nových a neokoukaných postav, jen málokdo mu opravdu věří, že má se sérií Resident Evil už od samého počátku jasný záměr a ví "co dělá".
Původní herní série byla poprvé na plátna kin převedena v roce 2002, kdy vznikla žánrová klasika Resident Evil. Stejně tak je oblíbený i druhý díl Resident Evil: Apokalypsa. Třetí pokračování Resident Evil: Zánik dopadl "jakž takž", avšak jak už bylo zmíněno, čtvrté pokračování Resident Evil: Afterlife raději aby vůbec nevzniklo.
Problém série Resident Evil je totiž ten, že prostě nemá spletitý a silný příběh, který by šlo natahovat jako žvýkačku přes několik pokračování. Filmy tak vykrádají samy sebe, děj je předvídatelný a nezajímavý. Není to ale ojedinělé, podobně vyčpěle působí i série obdobných témat, příkladem za všechny budiž upíří filmová série Blade nebo hororové Saw.
A o čem nový Resident Evil: Odveta vlastně bude? Alice (Milla Jovovich) bude znovu neúnavně bojovat proti Nemrtvým, kteří pustoší zbytky lidské rasy. Bude odkrývat tajemství své minulosti, budeme svědky nových pohledů na již proběhlé události a se starými přáteli, kteří se vrátí jako klony (např. Michelle Rodriguez jako Rain) bude pokračovat v honbě za těmi, kteří za celou zkázou stojí.
Milla Jovovich svou postavu i celý film popisuje jako příležitost Alice pochopit, jakou v celé události hrála roli a kdo vlastně je. Více než kdy před tím se prý cítí jako člověk, který dokáže milovat. Možná se projeví i nějaký její smysl pro humor. Znovu má svůj starý tým, své přátelé, se kterými bojuje proti nepřátelům a v nějakém zvrácené podobě se jí to vlastně velice líbí a užívá si to.
Vedle Milly Jovovich a Michelle Rodriguez se ve filmu objeví Sienna Guillory, Shawn Roberts nebo Boris Kodjoe.
Zachrání filmResident Evil: Odveta formát 3D? Budou diváci nadšení, nebo po autorech filmu budou ve svých myslích házet nahnilé rajčata? Podaří se Paulovi W.S. Andersonovi splnit sliby o epické a velkolepé podívané? Bude Milla Jovovich zase velice sexy? To se můžete přesvědčit už od 13. září 2012, kdy film Resident Evil: Odveta vstupuje do našich kin.


Český trailer filmu Resident Evil: Odveta


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY