TOP 20: Doba ledová 4 stále nemá konkurenci

Vydáno: 24.07.2012 09:30 - Alžběta Fridrichová | foto: Bontonfilm

Červenec je (až do blížícího se povstání Temného rytíře) ve znamení Doby ledové 4, která vévodí českým kinům už po čtvrté v řadě. Na dvojku se po týdnu znovu probojoval třetí Madagaskar, restartovaný Spider-man druhý víkend nezvládl.
Uplynulý víkend zcela s přehledem ovládla Doba ledová 4: Země v pohybu, jejíž návštěvnost opadla sice zhruba o čtvrtinu, přesto jí skóre přes šest milionů stále stačí na české zlato. The Amazing Spider-Man si oproti minule pohoršil o téměř padesát procent, což ho těsně katapultovalo na třetí příčku - dvojku bere animák Madagaskar 3.
Novinku z minulého týdne, kde létalo oblečení a hlavní roli striptéra si zahrál Channing Tatum, vystrnadila ze čtyřky premiéra sci-fi krváku Abraham Lincoln Lovec upírů Timura Bekmambetova, která přilákala skoro devět tisíc diváků. Komedie Bez kalhot se tedy posouvá na pětku.
Šestou příčku urvala novinka Woodyho Allena Do Říma s láskou, která si jako poslední ze snímků aktuálního víkendu vydělala přes milion korun. To se tentokrát nepodařilo ani komedii Marie Poledňákové Líbáš jako ďábel, která ztratila pětadvacet procent i dvě příčky, a končí sedmá.
Osmička patří znovu snímku Polski film, to znamená, že Prometheus si to tentokrát odskákal hned třemi příčkami a končí na devítce. Totožně slabší víkend zažili i Muži v černém 3, kteří odečítají na šestatřicet procent a uzavírají první desítku. Na jedenáctce pak stagnují s drobným propadem Nedotknutelní a až za ně spadla do nebe vynášená komedie Až vyjde měsíc, kterou chválí jak kritici, tak diváci.
Více než padesátiprocentní propad si připsaly tři následující snímky, což jim pomohlo v sestupu na konec TOP 20. Čtyři místa ztratil finsko-německý sci-fi akčňák Iron Sky. O něco lépe dopadl Konfident, který pozbyl jen jeden stupeň, i když návštěvnost padla pod osm stovek. A patnáctku získal snímek Sněhurka a lovec, který si ve srovnání posledních dvou víkendů vedl úplně nejhůř.
Méně než sto tisíc už si připsala komedie Jak porodit a nezbláznit se a ztrácí dvě místa. Diktátor na sedmnáctce oproti minule dopdl skoro stejně, ale od jednomítsného propadu ho to neochránilo.
Dva předposlední snímky si oproti zbytku topky výrazně polepšily – Okresnímu přeboru se podařilo vyskočit na osmnáctku a Prci, prci, prcičky: Školní sraz si to z šestatřicítky namířil až na devatenáctku. Na dvacítku se pak po týdenní absenci navrátila Něžnost.
A příští týden? Je to tu! Konečně uplynuly měsíce, kdy jsme hltali každou fotku z natáčení. Konec velkolepé trilogie přijede v batmobilu do českých kin už minutu po středeční půlnoci. Temný rytíř povstal bude atakovat premiéru roku. Krom toho se distributoři rozhodli nasadit také evropskou komedii Andělský podíl.
TOP 20: VÍKEND OD 19. 7. 2012
  1. Doba ledová 4: Země v pohybu 6,3 mil.
  2. The Amazing Spider-Man 2,4 mil.
  3. Madagaskar 3 2,4 mil.
  4. Abraham Lincoln Lovec upírů 1,4 mil. (novinka)
  5. Bez kalhot 1,1 mil.
  6. Do Říma s láskou 1,0 mil. (novinka)
  7. Líbáš jako ďábel 883 tis.
  8. Polski film 513 tis
  9. Prometheus 417 tis.
  10. Muži v černém 3 406 tis.
  11. Nedotknutelní 260 tis.
  12. Až vyjde měsíc 242 tis.
  13. Iron Sky 211 tis.
  14. Konfident 107 tis.
  15. Sněhurka a lovec 101 tis.
  16. Jak porodit a nezbláznit se 93 tis.
  17. Diktátor 74 tis.
  18. Okresní přebor - Poslední zápas Pepika Hnátka 46 tis.
  19. Prci, prci, prcičky: Školní sraz 17 tis.
  20. Něžnost 17 tis. Všechny tržby jsou vedeny v českých korunách. Kompletní žebříček s podrobnými statistikami si můžete stáhnout zde.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY