Dostane další Spider-Man nového režiséra?

Vydáno: 20.07.2012 10:22 - Petr Čáp | foto: Falcon

Marc Webb zaujal více svou prvotinou 500 dní se Summer než snímkem Amazing Spider-Man, nicméně se stále jednalo o slušný letní akčňák. I přes relativní spokojenost se nejspíše k pokračování režisér nevrátí. Proč?
The Amazing Spider-Man sliboval odvyprávět nový příběh vstupu pavoučího superhrdiny na scénu s důrazem na tajemství ohledně zmizení rodičů hlavní postavy. Výsledný sestřih se na toto téma soustředí mnohem méně, než se původně čekalo a než nám slibovaly trailery.
Proslýchá se, že byl snímek značně přestříhán, aby linka s rodiči mohla být naplno využita v plánovaném pokračování. Je to podivný přístup k látce, ale i přes přílišnou podobnost dějové kostry s původním Raimiho Spider-Manem se jedná o ucházející snímek.
Rezervy by se vedle známého příběhu našly především v akčních sekvencích a v digitálních efektech. Dialogové scény nicméně fungovaly na jedničku, což zabránilo fiasku. Přes solidní recenze se ale k režii dvojky nevrátí Marc Webb. Proč?
Oficiální verze zní, že kvůli dohodě se studiem Fox Searchlight, které distribuovalo Webbovu prvotinu 500 dní se Summer, musí režisér pro studio natočit ještě jeden snímek. Vzhledem k tomu, že další Spider-Man má již stanovenou premiéru na 2. května 2014, natáčet se začne nejspíše někdy v příštím roce dle scénáře od dvojice Alex Kurtzman / Roberto Orci, což by mohlo kolidovat s natáčecím plánem snímku pro Fox Searchlight.
Neoficiální informace hovoří o problémech při natáčení jedničky, kdy se projevila režisérova nezkušenost s trikovými sekvencemi, což by pro pokračování, které nepochybně bude na akci stavět ještě více, bylo velice problematické. S triky se pojí i vysvětlení ohledně již zmiňovaného odlišného sestřihu, než který nám byl slibován. Studio údajně nebylo spokojeno s triky Lizarda, proto jeho pobyt na plátně sestříhali na nutné minimum, s čímž zmizelo i několik důležitých příběhových momentů.
Digitální zpracování Lizarda opravdu nebylo prvotřídní, nicméně o úplnou katastrofu nešlo, a pokud by se s jeho delším pobytem na plátně pojilo odhalení několika tajemství, pak by diváci určitě horší kvalitu prominuli. Pravděpodobnější a uvěřitelnější je každopádně schování si dějových linek do připravovaného pokračování.
Pokud by se Marc Webb opravdu k režii nevrátil, koho byste rádi viděli na jeho místě?
Zdroj: Collider


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY