Del Toro se rozpovídal o sci-fi pecce Pacific Rim

Vydáno: 16.07.2012 11:36 - Lukáš Havlíček | foto: Warner Bros. Pictures

Víkend byl plný informací z Comic-Conu. Režiséři a herci povídali o svých chystaných filmech, pouštěly se zatím neviděné záběry a fanoušci brečeli radostí. Pojďte se s námi podívat na další dávku žhavých informací.
Nový film Guillerma del Tora Pacific Rim bude sledovat válku mezi nestvůrami útočícími na Zemi a roboty, kteří byli vyvinuti na její ochranu. V hlavních rolích uvidíme dva motorkáře ze Sons Of Anarchy - Charlieho Hunnama a Rona Perlmana, připojí se k nim Idris Elba. Film udeří v kinech přesně za rok.
Vypadá to, že del Toro točil spíše poezii. Vyjádřil se v tom smyslu, že z věcí, které za normálních okolností nejsou nádherné, dělá obraz nádherné věci, a to je v jistém smyslu poezie. A přesto, že je jeho film plný monster a obřích robotů, je to především "báseň pro monstra". Bitvy popisuje jako střet "bouřky s hurikánem".
"Šel jsem proti všem předpokladům. Velké blockbustery obvykle vytvoří něco velmi cool, ale strašně neosobního – skoro jako kdyby to bylo video armády na rekrutaci vojáků." A dodává: "Chtěl jsem, aby film byl ve svém jádru velice emotivní." Uvidíme, jak to dopadne, když je příběh o robotech dvacet pět pater vysokých; každého z nich pohánějí dva lidé – jeden řídí pravou hemisféru a druhý levou.
Na otázku, zda se i v budoucnu chystá točit filmy podobného žánru, odpověděl režisér nejasně; především mu ale nezáleží na žánru, ale na tom, aby jeho filmy měly základ v realitě. "Technologie by neměly zastínit to, co film vyjadřuje."
Informace o dalších filmech, včetně Hobita, Nespoutaného Djanga či Total Recall si můžete přečíst ve shrnujícím článku.
Taky tak slintáte?


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY