Soundtrack ke snímku DONT STOP je na světě

Vydáno: 09.07.2012 08:22 - Simona Knotková | foto: Bontonfilm

Snímek o počátcích punku v Československu DONT STOP českými kiny rotuje již od půle června. V těchto dnech vychází také doprovodný soundtrack. Na něm uslyšíte The Prostitutes nebo například kapelu z filmu, Emile Buisson.
Celovečerní debut Richarda Řeřichy DONT STOP aktuálně běží našimi kinosály. Snímek nás zavádí do roku 1983, do komunistického Československa, na které už konečně udeřila vlna punku. Oficiální soundtrack k filmu vychází právě v těchto dnech.
Na kompilaci najdete skladby od předních českých klubových kapel, jako jsou The Prostitutes nebo November 2nd, ale také od Dead Pope's Company nebo The Barockers, kapel zastupujících naši současnou punkovou scénu.
O filmovou muziku se dále postarali Roman Helcl (November 2nd), Mishan Pajdiak (Alvik) a i sám Řeřicha. V neposlední řadě pak tracklist doplňuje muzika filmové kapely Emile Buisson.
"Soundtrack jsme se snažili sestavit tak, aby obsáhl určitou pestrost a rozmanitost podobně jako hudba ve filmu, takže se na něm objeví kromě ostrých punkových pecek i scénické motivy a samozřejmě nebudou chybět ani některé zásadní hlášky z filmu. Vinyl má pro mě zcela specifické kouzlo. Pustit si LP desku je totiž obřad, který se navíc úzce váže k filmu, kde jedna taková vinylová deska nasměruje kluky k punku," řekl k albu a důvodu, proč soundtrack vychází pouze na vinylu, režisér.
Soundtrack k filmu DONT STOP, který distribuuje Indies Records, můžete na vinylu pořídit v sítích Bontonland, v pražském obchodě Rekomando v Trojské ulici nebo v brněnské prodejně Indies v Poštovské. V digitální verzi pak na iTunes, Amazonu, CDbaby nebo na českém serveru ClickMusic.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

  • Včera jsem to viděl,špičkový a naprosto dokon... (Anonym, 30.06.2014 10:05) Reagovat

    Včera jsem to viděl,špičkový a naprosto dokonalý film.Po dlouhé době,bohužel.P.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY