Prohlédněte si Cruise na první fotce v roli Jacka Reachera

Vydáno: 27.06.2012 19:47 - Martin Bubrín | foto: Paramount Pictures

Ethan Hunt mu zřejmě nestačí, tak se Tom Cruise o Vánocích promění v dalšího akčního hrdinu - Jacka Reachera, který bude zachraňovat svět před velkou zhoubou. Co nám odhaluje první fotografie?
Knižní série britského autora Lee Childa čítá celých osmnáct knih, takže bylo jen otázkou času, kdy se této potenciálně výdělečné látky chopí Hollywood. Hlavní postavou je bývalý vojenský policajt Jack Reacher, který s maximálním nasazením chytá zločince a řeší složité případy.
Pro účely nadcházejícího filmu byl zadaptován v pořadí až devátý díl s názvem One Shot (prý předchází ostatním novelám) a kříženec Ethana Hunta a Jasona Bournea se v něm bude snažit dopadnout nebezpečného odstřelovače, který terorizuje okolí. Aby z toho nebyla jen taková přímočará hra na kočku a myš, Reacher odhalí, že celý případ není tak jednoduchý, jak na první pohled vypadá.
Nečekejte, že vám první fotografie ihned odhalí výslednou podobu filmu - vidíme na ní prostě Toma Cruise uprostřed ulice, přičemž dvakrát mu dělá společnost červené auto a jednou neznámá žena, která by mohla, ale nemusela být Rosamund Pike, jež se objeví v jedné z vedlejších rolí.
Jak bylo vidět už na Mission: Impossible - Ghost Protocol, Tom Cruise se po padesátce nebojí dělat vylomeniny ani na nejvyšší budově světa, takže si počkejme na další krkolomné kousky, které bude moci předvést ve svém novém akčním filmu. Mladický zápal mu jednoduše nechybí na to, aby se ve věku, kdy se jeho kolegové uchylují ke střídmějším oscarovým dramatům, pustil do další adrenalinové podívané (mimo to také chystá výpravné sci-fi Oblivion) a možná si pojistil účast v další filmové franšíze.
Nebudeme si nic nalhávat, pokud v prosinci Jack Reacher uspěje, je dost možné, že Hollywood narazí na další zlatou žílu. U nás by měl snímek s podtitulem Poslední výstřel dorazit do kin až na začátku příštího roku, konkrétně 3. ledna.
Svůj teprve druhý celovečerní film předvede světu Christopher McQuarrie, který získal Oscara za scénář k Obvyklým podezřelým a napsal scénáře pro Valkýru, Jack The Giant Killer nebo nového Wolverinea.
V dalších rolích se mimo jiné představí také Robert Duvall, Jai Courtney (syn Johna McClanea z nadcházející Smrtonosné pasti) nebo Werner Herzog, který si zahraje obávaného sniperského zabijáka. Těšíme se.
Fotografie z filmu Jack Reacher: Poslední výstřel najdete tradičně v naší fotogalerii článku.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY