DVD: Stopař

Vydáno: 14.11.2010 12:00 - Johana Hovorková | foto: Facebook tvůrce

Film Stopař je o tom, že někdy je lepší nezastavovat. Možná ale bude nejlepší nezastavovat se vůbec u tohohle remakeu. Kromě nudy a přibližně jednoho leknutí toho totiž moc nepřináší.
Stopař jako by použil ta nejznámější a největší hororová klišé, všechna je shromáždil na jednom místě a udělal si z nich srandu. Nejprve možná potěší, že se film příliš nezdržuje nějakým úvodem, ale úsměv na rtech brzy ztuhne. Deštivá noc, pustá silnice uprostřed pouště, dva krásní, slušní, mladí lidé v drahém autě od bohatého tatínka a najednou rána a postava ve tmě v černém plášti v cestě.
To byl ovšem teprve začátek. Nesmrtelnému masovému vrahovi Seanu Beanovi by schopnosti přežít záviděl i sám velký Chuck Norris. Zvlášť ve chvíli, kdy se sám dostane z pout, zastřelí ozbrojené policisty a ještě se stačí dostat z jedoucího auta. Sofia Bush je sice opravdu krásná a milá, ale když se z ní pomalu ale jistě vyklube Xena schopnější než ozbrojená jednotka policie, začne působit spíš směšně. Zato její přítel Zachary Knighton je hoch roztomilý, jenže pořád kňourá jako hysterická ženská a nezbývá než mu tu zlou smrt jen přát.
Jak už bylo řečeno, Stopař je remake stejnojmenné verze z roku 1986. Za tou opravdu silně pokulhává - jak atmosférou, tak režijně. Sean Bean svému předchůdci Rutgeru Hauerovi ostudu nedělá, i když mu v ďábelskosti nestačí. Ostatní jsou opravdu o dost horší. A to se produkce remakeu neujal nikdo jiný než velký Michael Bay. Zářez na pažbě úspěšnosti to pro něj ale určitě není.
Není to zrovna road movie, spíš Kobra 11 s ženskou postavou místo Semira (Sophia Bush se totiž umí dostat z auta, které předtím explodovalo), přičemž největším kladem je jednoznačně hudba. Ve snímku se objevuje spousta velmi dobrých songů z pera kvalitu zaručujících kapel, dokonce takových jako jsou Nine Inch Nails Trenta Reznora. Jinak i technická stránka je dost podivná, zvlášť když Jima roztrhne auto a vypadá to spíš, jako by se mu nestalo vůbec nic. Trochu nepochopitelná je taky počáteční snaha o vtip se zabíjením zvířátek na silnici (nejdřív zajíc, potom vážka).
Na disku je i bohatý bonusový materiál, který bohužel nemá české titulky. Je tu ale samozřejmě angličtina, takže to tolik nevadí. Dozvíte se v nich, jak se celý film natáčel a co na to herci, uvidíte celých dvacet minut scén, které se ve snímku neobjevily, natáčení bouraček (opravdu je to Kobra 11!) a na konci se objeví i reportáž z amerických zpráv, která celý průběh filmu vlastně popisuje.
BONUSY
- vystřižené scény
- film o filmu
- Dead End
- Road Kill: The Ultimate Car Crash
- Chronicles of a Killer
TECHNICKÁ SPECIFIKACE
Zvuk:Dolby Digital 5.1 angličtina, čeština
Titulky: české
Obraz: 16:9



NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY