Top 20 ČR: Prometheus bere zlato, ale na otvírák Mužů v černém nedosáhl

Vydáno: 12.06.2012 07:00 - Alžběta Fridrichová | foto: Bontonfilm

Přestože sci-fi akčňák Prometheus dosáhl na vrchol TOP 20, nekouká z toho žádný rekord. Muži v černém statečně odolávají na dvojce a na třetí příčce končí Marie Poledňáková a její Líbáš jako ďábel.
Mediální kampaň slibovala sci-fi podívanou roku a měsíc před čtvrteční premiérou byl Promethea plný internet, noviny i metro. Přesto se více než dvouhodinový snímek zrovna nepředvedl. Za mořem ho zdolal Madagaskar 3, a kdo ví, jestli by Prometheus na jedničku vyšplhal, kdyby se třetí pokračování zvířecí čtveřice distributoři rozhodli uvést v tuzemských kinech ve stejný termín. Nakonec vstupují do kin s týdenním rozestupem, a Prometheus tedy nemusel svést duel na život a na smrt. Za premiérový víkend si odnáší osm milionů korun, které mu do kasičky nasypalo osmačtyřicet tisíc diváků.
Na start silné novinky doplatil celý zbytek TOP 20 a téměř všichni šli o desítky procent dolů. Skoro o půlku se propadla novinka z minulého týdne Muži v černém 3. Ti přesto můžou slavit, jelikož jejich premiéra vydělala o milion dvě stě tisíc víc než novinka Ridleyho Scotta.
Ve svém čtvrtém týdnu se poměrně vysoko drží česká komedie s Jiřím Bartoškou a Evou Holubovou Líbáš jako ďábel. Ta na silné premiéře tratí pouze jednu čtvrtinu a s odstupem si tak drží pozici před čtvrtým fantasy snímkem Sněhurka a lovec.
A pětku už si ohlídala předpremiéra třetího dílu jednoho z nejúspěšnějších animáků všech dob, Madagaskar 3. Je s podivem, jak s týdenním předstihem stihl nasbírat přes deset tisíc diváků a více než milion a půl korun. Na šestku se vyšvihlo kritiky protěžované drama Nedotknutelní, které opouští ohrané náměty partnerských válek, ale staví do popředí přátelství dvou na první pohled naprosto neslučitelných osobností.
Ze čtyřky až na sedmičku se uklidil Diktátor, jemuž se taky příliš nedařilo, a jeho návštěvnost klesla pod pět tisíc diváků, což v přepočtu na tržby dělá zhruba šest set osmdesát tisíc korun. Podobně neslavně se vedlo i marveláckým Avengers, kteří ztrácejí tři příčky. Taktéž o tři novinky se posouvá premiéra minulého týdne, komedie Tady hlídám já.
O jednašedesát procent pohubly také Temné stíny, které pět týdnů od premiéry promítalo ještě čtyřiadvacet kin. Z osmičky na jedenácté místo se propadli Piráti a dvanáctku bere jako poslední stotisícový snímek evropský animák Hurá do Afriky!.
Absolutně největší změna od minule potkala Sněhurku, která za aktuální víkend vydělala sotva pětinu. Přesto ji to stálo jenom dvě příčky, což může považovat za velké štěstí. Čtrnáctku si pohlídal zdaleka nejvytrvalejší animovaný snímek letošního roku Alvin a Chipmunkové 3, který se cyklicky vrací každých pár týdnů, aby ještě posbíral, co se dá. Z jednadvacítky navštívil TOP 20 Lorax, přestože se nezmohl na nic lepšího, než byl šestatřicetiprocentní pokles.
Šestnáctka patří i ve druhém týdnu novince z minula, romantické komedii 2 dny v New Yorku, a na sedmnáctku se z třetí dvacítky vrátil Okresní přebor - Poslední zápas Pepika Hnátka, kterému do celkové tři sta sedmdesátitisícové bilance přibyly zhruba tři stovky diváků. Znovu se objevila také dramedie s Ewanem McGregorem Lov lososů v Jemenu.
O dvě místa sklouzla dobrodružná podívaná Cesta na tajuplný ostrov 2 a dvacítku bere z třiasedmdesátky se vyhrabavší 3D dokument Monstra oceánů 3D - Pravěké dobrodružství.
Kromě již zmiňovaného Madagaskaru se o přízeň diváků od čtvrtka utkají už jen další dvě novinky – české hudební drama Richarda Řeřicha DONT STOP a australsko-britská komedie Pařmeni.
TOP 20 ČR / BOX OFFICE: VÍKEND OD 7. 6. 2012
  1. Prometheus 8,0 mil. (novinka)
  2. Muži v černém 3 4,9 mil.
  3. Líbáš jako ďábel 3,4 mil.
  4. Sněhurka a lovec 2,2 mil.
  5. Nedotknutelní 1,6 mil. (předpremiéra)
  6. Madagaskar 3 808 tis. (novinka)
  7. Diktátor 685 tis.
  8. Avengers 559 tis.
  9. Tady hlídám já 501 tis.
  10. Temné stíny 170 tis.
  11. Piráti 121 tis.
  12. Hurá do Afriky! 100 tis.
  13. Sněhurka 36 tis.
  14. Alvin a Chipmunkové 3 33 tis.
  15. Lorax 33 tis.
  16. 2 dny v New Yorku 96 tis.
  17. Okresní přebor - Poslední zápas Pepika Hnátka 24 tis.
  18. Lov lososů v Jemenu 20 tis.
  19. Cesta na tajuplný ostrov 2 18 tis.
  20. Monstra oceánů 3D - Pravěké dobrodružství 17 tis.
Všechny tržby jsou vedeny v českých korunách. Kompletní žebříček s podrobnými statistikami si můžete stáhnout zde.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY