Guinnessova kniha rekordů se dočká "adaptace"

Vydáno: 08.06.2012 15:26 - Michala Benešovská | foto: facebook tvůrce

Není to žert, ale spíše smutný důkaz krize námětů, která zužuje Hollywood poslední půlstoletí. Studio Warner Bros. skutečně vyjednává práva na známou knihu napěchovanou obskurními lidskými "nej".
Studio Warner Bros. patrně zavětřilo senzaci, když se začalo u Paramountu hovořit o adaptaci ještě ulítlejší sbírky rekordů Ripley's Believe It Or Not, a následovala rychlá odpověď.
Jedná se o opravdu pozoruhodný krok, neboť jak známo, Guinnessova kniha rekordů zrovna nepatří mezi romány nebo povídkové knihy a absolutně postrádá komplexní narativ. Zkrátka je jen výčtem dílčích zpráviček a senzačních fotografií. To zřejmě vůbec není pro dnešní kinematografii podstatné a Warner Bros. to myslí s "adaptací" vážně, protože se už mluví dokonce o konkrétním scenáristovi. Tím šťastlivcem by se měl stát Daniel Chun, který psal scénář k americké verzi Kanclu nebo k animovanému seriálu Simpsonovi.
Z nějakých důvodů zatím není přesně známo, čeho budeme svědky. Pravděpodobně to zatím neví ani sám scenárista. Je možné, že to nakonec bude rodinná obdoba sledu magořin alá Jackass (dle účasti Chuna je to více než možné). Hloubavější pojednání o smyslu a nutnosti prezentace absurdních rekordů typu "nejdelší nehty na světě" či "nejrychlejší běh pozadu" asi není dobrý prodejní artikl.
Nakonec asi dojde na slova Andyho Warhola a "všechny knihy, deskový hry a značky budou jednou zfilmovány". Nemůžeme se dočkat, až některé z hollywoodských studií koupí práva na sportovní boty Nike a věnuje jim sérii nabubřelých 3D filmů, se kterými zaboduje na Oscarech. A pak že je film mrtvý.
Zdroj: Collider


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY