Vřískot se dočká seriálu od MTV

Vydáno: 05.06.2012 14:34 - Michala Benešovská | foto: facebook tvůrce

Lidé z MTV už pochopili, že je hudba neuživí, a čím dál více se začínají soustředit na seriály pro náctileté publikum. Na úspěchu Twilight postavili sérii Teen Wolf a nyní chtějí znesvětit Vřískot.
Zatím posledním dílem známé vyvražďovací série se stal Vřískot 4, který měl premiéru v loňském roce a nezaznamenal žádný výrazný úspěch. Zdálo se, že sebereflexivní slashery vyšly z módy. Omyl! Hudební televize MTV si umanula, že je čas předvést, jak se kuchají dnešní puberťáci. Nebo ne?
Fanoušky určitě především zajímá, jak tvůrci k vřískavému seriálu přistoupí. Ve filmové sérii není ústřední postavou "nesmrtelný" zabiják (jako u slavných předchůdců - například Halloween nebo Pátek třináctého) a jeho rejdy, ale jsou to konečně oběti, se kterými diváci sympatizují a které přestaly být jen anonymními těly. Identita maskovaného zabijáka (případně zabijáků) se s každým dílem Vřískotu změnila. Jak s tímto konceptem působivě naložit? Stane se tedy seriál rebootem a budeme opět soucítit se Sidney Prescott, která ve filmové sérii opakovaně čelila různým maniakům? Nebo se dočkáme antihrdinů a budeme sledovat primárně zástupy vrahů a jejich pohnutky?
Zatím nebylo potvrzeno, že by se příprav projektu nějakým způsobem zúčastnil třeba režisér všech čtyř filmů Wes Craven nebo scenárista tří dílů (díly Vřískot, Vřískot 2 a Vřískot 4) a autor námětů Kevin Williamson.
Williamson má přitom s televizní tvorbou bohaté zkušenosti, všichni si dobře vzpomínáme na jeho seriál s přestárlými a nesympatickými pubescenty Dawsonův svět.
Projekt je v počáteční fázi, jakmile se k nám dostane více detailů, budeme vás samozřejmě informovat.
Zdroj: Collider


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY