Top 20 ČR: Muži v černém 3 ovládli také česká kina

Vydáno: 05.06.2012 07:50 - Alžběta Fridrichová | foto: Amblin Entertainment

Will Smith jako agent J se svou novinkou Muži v černém 3 převálcoval českou komedii Líbáš jako ďábel. Bronz si získala dobrodružná fantasy novinka Sněhurka a lovec.
Stejně jako před týdnem v zámoří se Muži v černém 3 suverénně ujali vedení i v českých kinech. A takový výsledek možná očekával málokdo. Devět milionů dvě stě tisíc je třetí nejlepší zahraniční otvírák roku 2012, když k tomu připočteme ještě nejúspěšnější české komedie Okresní přebor - Poslední zápas Pepika Hnátka a Líbáš jako ďábel, klesne ještě trochu hlouběji, ale přesto si může pískat.
S druhým místem se musela po dvoutýdenním kralování spokojit komedie Marie Poledňákové Líbáš jako ďábel. Ta si pohoršila o čtyřicet procent a za uplynulý víkend tak vydělala přes čtyři a půl milionů. Celkově už v návštěvnosti předčila Avengers, k třetímu červnu totiž pokračování úspěšné jedničky Líbáš jako bůh stačilo zhlédnout přes dvě stě sedmdesát tisíc diváků.
Na trojku se s třemi a půl miliony vyškrábala druhá Sněhurka v aktuální TOP 20. Novinka však do názvu přibrala ještě lovce a celkové ladění snímku zakčnělo. Zapomeňte na líbeznou pohádku, hlavní roli křehké dívky s bílou pletí si zahrála Kristen Stewart a postavu královny ztělesnila Charlize Theron.
Diktátor pozbyl třetinu příznivců, ale i přes ztrátu medaile může slavit, protože slavní a opěvovaní Avengers odepsali rovnou půlku a končí až na pětce. A od šestky už se nepočítá v milionech. Šest se tisíc si za premiérový víkend vydělala česká novinka Tady hlídám já s dvojicí Vaculík / Javorský a na sedmičku klesly s padesátiprocentním výsledkem Temné stíny.
Téměř o tři čtvrtiny více si za uplynulý víkend na konto připsal animák Piráti, což znamená, že se propadl pouze o dvě ze tří novinek na osmičku, protože pětku z minule, Útěk z MS-1, katapultoval otřesný výsledek až do půlky druhé desítky.
O dvě místa povyskočila animovaná pohádka Hurá do Afriky! a rovnou o devět příček vzhůru si to z dvacáté příčky namířil Modrý tygr. Slušně si polepšila také Sněhurka s Julií Roberts, která ohraný příběh vypráví trošku klasičtěji než úspěšnější kolegyně.
S předstihem se mezi aktuálně nejvýdělečnější snímky zařadilo i očekávané francouzské drama Nedotknutelní, které po světe sbírá nadšené recenze a do českých kin konečně dorazí tento čtvrtek.
TOP 20 skýtá momentálně hned celou sérii překvapivých comebacků. O pět příček poskočila komedie Probudím se včera, což je sice slušné, ale Alvin a Chipmunkové 3 vylétli o míst devět. A to ještě pořád nejsme u konce, do žhavé dvacítky se po velmi dlouhé prodlevě zpátky probojoval i dobrodružný snímek Cesta na tajuplný ostrov 2. A vrátil se i Kocour v botách, kterému patří aktuálně předposlední místo.
Necelé jedno sto tisíc si vydělala poslední novinka, komedie 2 dny v New Yorku, která bere šestnáctou příčku. O sedm míst se propadl tanečí snímek StreetDance 2 a na dvacítku sklouzla minulá novinka s Melen Gibsonem Moje letní prázdniny.
První červnvnový premiérový čtvrtek přinese čtveřici novinek, z nichž hned dvě míří proklatě vysoko. Kromě zmiňovaného dramatu Nedotknutelní se po měsících netrpělivého čekání konečně dočkáme akční sci-fi novinky Ridleyho Scotta Prometheus. Netřeba jej dlouho představovat, na filmserveru se mu podrobně věnujeme v aktuálním tématu.
Spolu s těmito dvěma favority se bude promítat také snímek Bajkonur a od českých tvůrců se můžeme těšit na hudební drama Příběh z periferie.
TOP 20 ČR / BOX OFFICE: VÍKEND OD 31. 5. 2012
  1. Muži v černém 3 9,2 mil. (novinka)
  2. Líbáš jako ďábel 4,6 mil.
  3. Sněhurka a lovec 3,5 mil. (novinka)
  4. Diktátor 1,3 mil.
  5. Avengers 1,1 mil.
  6. Tady hlídám já 676 tis.(novinka)
  7. Temné stíny 440 tis.
  8. Piráti 420 tis.
  9. Hurá do Afriky! 308 tis.
  10. Modrý tygr 187 tis.
  11. Sněhurka 165 tis.
  12. Nedotknutelní 155 tis. (přepremiéra)
  13. Probudím se včera 131 tis.
  14. Alvin a Chipmunkové 3 112 tis.
  15. Útěk z MS-1 101 tis.
  16. 2 dny v New Yorku 96 tis. (novinka)
  17. Cesta na tajuplný ostrov 2 76 tis.
  18. StreetDance 2 63 tis
  19. Kocour v botách 55 tis.
  20. Moje letní prázdniny 52 tis.
Všechny tržby jsou vedeny v českých korunách. Kompletní žebříček s podrobnými statistikami si můžete stáhnout zde.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY