DVD tipy: 23. týden

Vydáno: 04.06.2012 00:13 - Kateřina Hejdová | foto: Bontonfilm

První červnový týden bude z čeho vybírat. Mezi novinkami se na DVD objeví Scorseseho Hugo a jeho velký objev, do Říma zve Fiennesův Coriolanus, Burton se vrací s Karlíkem a továrnou na čokoládu, Formanův Amadeus vychází v nesestříhané verzi a s vylepšeným zvukem i obrazem.
DVD obal filmu Hugo a jeho velký objevHugo a jeho velký objev / Hugo (Magic Box)
První film Martina Scorseseho ve formátu 3D zavádí diváky do světa kouzel, stvořeného podle knižní předlohy Briana Selznicka. Hugo Cabret (Asa Butterfield) žije po otcově smrti na pařížském vlakovém nádraží u strýce alkoholika, seřizovače nádražních hodin. Po tátovi zdědil vynalézavost a robota s klíčovou dírkou ve tvaru srdce, který možná ožije, pokud se do ní vloží ten správný klíč, a předá Hugovi otcův vzkaz. Alespoň v to doufá. Zvědavost přivede hocha k nerudnému prodavači mechanických hraček (Ben Kingsley) i k jeho chráněnce (Chloe Grace Moretz). Právě ona drží v rukou klíč k rozluštění Hugovy životní záhady. Jak k němu přišla? Jaké tajemství skrývá její adoptivní prarodič, že o něm nesmí nikdo mluvit? Skrývá robot skutečně otcův vzkaz? A dokáže Hugo na všechny tyhle otázky odpovědět dřív, než ho dostihne ruka zákona v podobě přísného nádražního hlídače (Sacha Baron Cohen) a pošle ho do sirotčince? Úžas a potěšení z pohádkového světa dělá z Huga spolu se Scorseseho filmařským uměním nadčasový film pro celou rodinu.
Synopse: Vítejte do světa kouzel a úžasných dobrodružství! Hugův otec po sobě zanechal tajemství. Bystrý a vynalézavý chlapec by k téhle záhadě rád našel klíč. Když se ji Hugovi podaří rozluštit, vydá se na pouť plnou proměn. Cesta ho zavede na bezpečné a láskyplné místo, kde se bude cítit doma. Přijměte pozvání oscarového* režiséra Martina Scorseseho a vychutnejte si napínavý příběh „z látky, z níž jsou utkané sny“ (Peter Travers, Rolling Stone).
Bonusy:
  • Jak se točil Hugo a jeho velký objev


Český trailer filmu Hugo a jeho velký objev

Doporučená cena: 399 korun. V obchodech od 6. června 2012.

DVD obal filmu CoriolanusCoriolanus / Coriolanus (Magic Box)
Filmová adaptace Shakespearovy tragédie se natáčela v Srbsku a je debutem režiséra Ralpha Fiennese, jenž zároveň vtiskl podobu i povahu své hlavní postavě. Hrdina vyhnaný z Říma se spojí s úhlavními nepřáteli, aby se městu pomstil. Občané Říma jsou hladoví a jejich hrdina Coriolanus, velký a nezlomný voják, v nich i přes své pohrdání vůči lidem jako takovým vzbudí důvěru. Stane se roznětkou krvavých masových nepokojů a rozhodne se kandidovat do Senátu. Zároveň je ale manipulován jak římskými politiky, tak i svojí vlastní matkou (Vanessa Redgrave) a podporu lidu se mu nakonec oficiálně získat nepodaří. Extremní názory a ambice stojí zhrzeného Coriolana domov, namísto aby svůj boj vzdal, spojí se ovšem se svým odvěkým nepřítelem Tullem Aufidiem (Gerard Butler). Snímek poukazuje kromě jiného na fakt, že některé tragické scénáře se v historii nemění a příběh vyděděného vlastence, jehož zničí neutuchající láska k vlastní zemi, je stejně starý jako lidstvo samo. Fiennes v něm spojil síly se scenáristou Johnem Loganem (Gladiátor, Letec) a divákům nabízí nadprůměrný thriller o mužském egu, soupeření, ale i lásce k rodině a špíně v politice.
Synopse: Ctěný, avšak obávaný Caius Martius „Coriolanus“ (Ralph Fiennes), je v rozporu s Římem i jeho občany. Tlačen svou ambiciózní matkou Volumnií (Vanessa Redgrave) usiluje o mocný post konzula. Se sobě vlastní nechutí získává přízeň obyvatelstva, jehož hlasy potřebuje k zajištění svého cíle. Když jej však veřejnost odmítne podpořit, vyústí Coriolanův hněv v obrovskou vzpouru, na jejímž konci je ambiciózní hrdina z Říma vyhnán. Vypuzený rek se tak spojí se svým zapřísáhlým nepřítelem Tullem Aufidiem (Gerard Butler), aby se městu pomstil. Film v režii představitele hlavní role Ralpha Fiennese je ve svém moderním pojetí napínavým i nadčasovým politickým thrillerem. Vychází z mocného makléřského a politického zacházení a z předsudků nepřátelských společenských extrémů.
Bonusy:
  • Film je distribuován bez bonusů.


Originální trailer filmu Coriolanus

Doporučená cena: 199 korun. V obchodech od 6. června 2012.

DVD obal filmu Karlík a továrna na čokoláduKarlík a továrna na čokoládu/ Charlie And The Chocolate Factory (Magic Box)
Místr fantaskního filmového světa, režisér TIm Burton (Alenka v říší divů, Mrtvá nevěsta, Temné stíny, Velká ryba, Ed Wood, Střihoruký Edward), představil v roce 2005 již druhou filmovou adaptaci dětské kniha britského autora Roalda Dahla (ta první je z roku 1971). Příběh vypráví o excentrickém výrobci čokolády Willy Wonkovi (Johnny Depp) a Karlíkovi (Freddie Highmore), dobrosrdečném chlapci z chudé rodiny, jenž žije ve stínu Wonkovy vyjímečné továrny. Wonka, odloučený od své rodiny, se rozhodne uspořádat celosvětovou soutěž, jejíž hlavní výherce se stane dědicem jeho sladkého impéria. Pět dětských šťastlivců včetně Karlíka nalezne Zlatý kupón v jedné z Wonkových čokolád a vyhraje tak exkurzi do legendární výrobny sladkostí, kterou neměl nikdo šanci spatřit více než patnáct let. Oslněný jedním pohledem za druhým je Karlík vtahován do Wonkova fantastického světa. Burtonova obraznost a fantazie tu zažívá skutečně vrcholné období, na DVD navíc naleznete spousty bonusových materiálů, prostě poklad pro opravdové filmové fajnšmekry.
Synopse: Jaké zázraky čekají v továrně Willyho Wonky? Objevíte pole sladké mátové trávy v čokoládové síni, poplujete po čokoládové řece v růžové cukrové lodi, budete experimentovat s věčnými zavřihubkami ve Vynalezátoru, sledovat nadané veverky při třídění oříšků a cestovat skleněným výtahem do televizní místnosti. Naleznete spoustu legrace s příchutí tajemna a dobrodružství sladké jako Wonkovy medosladké rajské pochoutky. Kouzelná filmová adaptace dětské klasiky od Roalda Dahla, režírovaná Timem Burtonem, se stane vaším zlatým kupónem a zavede vás ve společnosti Johnnyho Deppa a Freddieho Highmora do světa tak nového a fantastického, že nebudete chtít zmeškat jediný lahodný okamžik!
Bonusy:
  • Karlík a továrna na čokoládu: Čokoládové sny
  • Různé tváře, různé chutě
  • Čokoládový umělec
  • Co se skrývá pod obalem
  • Karlík a továrna na čokoládu: Sladké zvuky
  • Jak se stát Umpa-Lumpem
  • Útok veverek
  • Úžasný pan Dahl
  • Filmová upoutávka
  • Hry z hlavní nabídky:
  • 1. Vynalezátor
  • 2. Stroj na sladké tanečky Umpa-Lumpů
  • 3. Pátrání po zlatém kupónu
  • 4. Zkažený oříšek


Originální trailer filmu Karlík a továrna na čokoládu

Doporučená cena: 499 korun. V obchodech od 6. června 2012.

DVD obal filmu Speciální jednotkaSpeciální jednotka / Special Forces (Magic Box)
Galské komando se vydává do střední Asie zachránit blonďatou a modrookou novinářku (rodilá Němka Diana Kruger) ze zajetí Talibanu a jeho fnantického vůdce Ahmedema Zaiefema (Raz Degan). Celovečerní debut filmového dokumentaristy Stephana Rybojada nabízí akční dobrodružství na pozadí geopolitických vztahů. Kvůli dobrému jménu Francie nesmí být mise prozrazena (celý svět by se díval na ponížení francouzské hrdinky), jejími členy se stává šéf Kovax (Djimon Hounsou), jeho levá ruka Tic Tac (Benoit Magimel), nezkušená spolupracovnice OSN (Raphael Personnaz) a nevrlý veterinář (Denis Menochet). Jejich poslání se s příslušníky Talibanu v patách brzy zvrhne v nepředvídatelnou hru na kočku a myš v okolí majestátního pohoří Hindúkuš. Snímek sklidil po uvedení do kin spíše negativní kritiky vzhledem k černobílému vyznění (Afghánci jsou tu vykresleni coby zločinci a Francouzi zase jako sebeobětující váleční hrdinové). Rybojadovi se nijak zvlášt ve filmu nedaři přesvědčit ale ani akčními scénami, jež jsou často až okatě nerealistické. Přesto není od věci seznámit se s pohledem Francouze na ozbrojené konflikty na druhém konci světa.
Synopse: Kontroverzní novinářka Elsa (Diane Kruger) působící v Afghánistánu je unesena členy tamního radikálního hnutí Taliban. Francouzská zpravodajská služba odhalí, že se Elsa nachází ve vesnici poblíž pákistánské hranice a vyšle šestičlennou speciální jednotku. Té se navzdory velmi nebezpečné oblasti pod nadvládou rebelů podaří Elsu zachránit. Nejtěžší část mise však na všechny teprve čeká. Mají totiž před sebou útěk z Pákistánu a následný přechod přes divoké, pusté a nehostinné hory Hindúkuš. Nelítostní pronásledovatelé jsou jim přitom stále v patách…
Bonusy:
  • Film je distribuován bez bonusů


Český trailer filmu Speciální jednotka

Doporučená cena: 299 korun. V obchodech od 6. června 2012.

DVD obal filmu AmadeusAmadeus 2DVD / Amadeus S.E.Director's Cut (Magic Box)
Dvacet minut nikdy neuvedených scén či digitálně zrestaurovaný obraz i zvuk nabízí dvoudiskové vydání režisérské verze Amadea od Miloše Formana. V nezkrácené verzi představil svůj filmový epos český režisér žijící v Americe již na Berlinale v roce 2002. Bezmála třicet let starý, Oscary ověnčený snímek opěvující umění hudebního génia Wolfganga Amadea Mozarta, na DVD doprovází ale i Formanův komentář z roku 1995, stejně tak si můžete poslechnout slova scenáristy Petera Shaffera. Debata se točí především kolem Formanových (a jiných) názorů na jednotlivé sekvence a scény, Shaffer zase řeší především historické paralely a kontexty. Dvacet minut původně vystříhaných záběrů nabídne nové momenty, dokument o natáčení zase důvody, proč se tvůrci do Amadea pouštěli a jaké je čekali při výrobě filmu problémy a komplikace, zazní tu kromě jiného komentář Theodora Pištěka. Fanouškům českého filmu by tohle DVD doma prostě chybět nemělo, obzvlášť po vylepšení technické stránky.
Synopse: Píše se rok 1781 a Antonio Salieri (Abraham) působí jako dvorní skladatel císaře Josefa II (Jeffrey Jones). Když ke dvoru přijede Mozart (Tom Hulce nominovaný na Oscara), Salieri si s hrůzou uvědomí, že božské hudební nadání, které si přál mít on sám, dostal do vínku tento obscénní a rozpustilý vtipálek. Salieri dohnán žárlivostí k zuřivosti organizuje intriky s cílem zničit Mozarta, k čemuž je ochoten použít všechny dostupné prostředky. Možná i vraždu. Podařilo se Salierimu umlčet jednoho z největších géniů světové hudby? Záhada - a hudba - zůstávají. Amadeus - velkolepý historický epos, nádherná oslava hudby Wolfganga Amadea Mozarta.
Bonusy:
  • Nový exlusivní komentář režiséra Miloše Formana a scénáristy Petera Shaffera
  • 37 min dokument o natáčení
  • Upoutávky
  • Střípky o týmu, hercích
  • Především nový střih, o cca 20 min delší verze


Originální trailer filmu Amadeus

Doporučená cena: 199 korun. V obchodech od 6. června 2012.

DVD obal filmu Tenkrát v AmericeTenkrát v Americe S.E. 2DVD / Once Upon a Time in America (Magic Box)
Mladý Noodles (Robert De Niro) společně se svým přítelem Maxem (James Woods) a dětským gangem postupně ovládají území části Brooklynu a zakládají si společný fond. S pomocí prostitutky Peggy mohou vydírat i policejního strážníka. Při jednom konfliktu s konkurenčním gangem, spáchá Noodles vraždu a je odsouzen k mnohaletému vězení. Po odpykání testu se vrací ke svým přátelům, kteří se během několika let propracovali, hlavně zásluhou pašování alkoholu, na bohatý a vlivný gang. Po zrušení prohibice tok peněz vysychá a proto se Max rozhodne vyloupit Národní banku. S touto nebezpečnou a sebevražednou akcí Noodles nesouhlasí a své kamarády udává na policii. Při přestřelce všichni z jeho přátel umírají. Noodles stihne uprchnout, o podrazy mít nouzi nebude ale ani nadále. Když po dlouhém hledání nalezne kufřík s penězi, kam ukládali s kamarády společné úspory, vysypou se z něho jen staré noviny. Odjíždí se proto skrýt do Buffala... Jenže o pár let později se vzpomínky a strach z pronásledování vracejí a Noodles se po návratu do Brooklynu nestačí divit. Film, který patří k tomu nejlepšímu, co žánr krimi přinesl do kin, je splněným celoživotním snem režiséra Sergia Leoneho. Skutečný příběh skutečných gangsterů vrací diváka až do 20. let minulého století a mapuje téměř 60 let americké historie v reálných kulisách New Yorku.
Synopse: Filmový epos Sergia Leoneho Tenkrát v Americe, jehož natáčení režisér plánoval celých deset let, zachycuje padesátiletou historii podsvětí a nabízí velké role vynikajícím hercům. Robert De Niro a James Woods představují ve filmu dva celoživotní kamarády z Lower East Side, jejichž tolikrát zkoušené partnerství končí smrtí a záhadou. Ve vedlejších rolích zazářili Tuesday Weld, Joe Pesci, Jennifer Connellyová, Elizabeth McGovernová a mladí herci v rolích dětí z newyorského židovského ghetta. Při sledování filmu (poprvé uvedeného v plné verzi, jaká byla představena na festivalu v Cannes v roce 1984) "diváka strhne sebejistota a vitalita velkého režiséra, který tímto dílem řekl své závěrečné slovo v oblasti filmového umění, jež tolik zbožňoval." (Kenneth Turan, Los Angeles Times)
Bonusy:
  • Širokoúhlá verze rozšířená na 16:9
  • Digitálně remasterováno
  • Komentář s přispěním režisérů Johna Carpentera, Johna Miliuse a Alexandera Coxe, filmových historiků, štábu a herců
  • Opera násilí, odplata za hřích
  • Něco společného se smrtí - exkluzivní rozhovory s Claudií Cardinale, Gabrielem Ferzettim, Bernardem Bertoluccim a kameramanem Toninem Delli Collim
  • Železnice, revoluce Západu - dokument
  • Lokace tehdy a nyní - fotogalerie
  • Produkce - fotogalerie
  • Herecké profily - Henry Fonda, Charles Bronson, Claudia Cardinale, Jason Robards a Gabriele Ferzetti


Originální trailer filmu Tenkrát v Americe

Doporučená cena: 199 korun. V obchodech od 6. června 2012.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY