Plán premiér: 22. týden

Vydáno: 31.05.2012 16:30 - Kateřina Horáková | foto: Bontonfilm

Čerstvá filmová zpracování slavných románů Bídnici a Anna Karenina se přesouvají až na zimu, zato se brzy dočkáme české novinky a trochu jinak pojaté shakespearovské klasiky.
Již 16. srpna vyjde nový film režiséra Benedeka Fliegaufa (rozporuplně přijaté Lůno) Je to jen vítr. Jedná se o drama, upozorňující na problematiku rasismu, natočené podle skutečných událostí. Klip, debut režisérky Maji Milos, bude mít premiéru 30. srpna a vypráví příběh náctileté Jasny. Milos za snímek získala dvě ocenění, především za „brutální, pravdivé a otevřené vykreslení srbské poválečné generace“. Již zmíněný český snímek Váňa, který prozatím zůstává obestřen tajemstvím, bude k vidění od 6. září, o pár dní později nám režisérské duo Paolo TavianiVittorio Taviani předvede Shakespearova Julia Caesara v podání italských vězňů. Snímek Caesar musí zemřít bude v našich kinech od 27. září.
Na co si budeme muset počkat? Divoši se přesouvají ze začátku léta až na 27. září. Dvojka akčního G.I. Joea s podtitulem Odveta je prozatím odsunuta na příští rok. Keira Knightley, opět v kostýmním dramatu, jako Tolstého cituplná hrdinka předvede, co umí 6. prosince. Hugova klasika s naprosto odzbrojujícím obsazením (Hugh Jackman, Russell Crowe, Amanda Seyfried, Sacha Baron Cohen, Helena Bonham Carter, Anne Hathaway a mnoho dalších) nás jistě oslní, ale až 31. ledna 2013.
Úplně zrušen je film The Three Stooges, stejně tak další Disneyovka ve 3D, Kráska a zvíře.
Již čtvrtý díl tanečního snímku Step Up má svůj „český“ název - od 30. srpna jej v kinoprogramech, je- li to váš šálek kávy, hledejte jako Let´s Dance: Revolutions.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY