DVD tipy - 20. týden

Vydáno: 13.05.2012 21:46 - Kateřina Hejdová | foto: New Line Productions

Severský trhák Muži, kteří nenávidí ženy, Lynchův Příběh Alvina Straighta nebo potrhlý Johny English. Nabídka DVD bude příští týden skutečně pestrá. Nejvíc však potěší fanoušky Tolkiena a Petera Jacksona, jehož výpravná trilogie Pán prstenů vychází kompletní na šesti discích.
DVD obal filmu Muži, kteří nenávidí ženyMuži, kteří nenávidí ženy / The Girl with the Dragon Tattoo (Bontonfilm)
Napínavý kriminální příběh nejen o dívce, jež je "jiná než ostatní". Film Muži, kteří nenávidí ženy natočil David Fincher podle části veleúspěšné knižní trilogie Millenium švédského spisovatele Stiega Larssona. Stejně jako knižní předloha, i film je založen na dvou dějových liniích - pátrání novináře Mikaela Blomkvista a život hackerky Lisbeth Salander - které se spojí do jedné.
Kniha byla již před touto verzí zfilmována v roce 2009 Nielsem Ardenem Oplevem. Hollywoodská verze měla premiéru v českých kinech v zimě, hlavní role v ní dostali Daniel Craig a mladičká Rooney Mara. Oproti švédskému filmu je Fincherův snímek celkem očekávatelně stavěný více na filmových efektech. Ne tedy, že by samotnou zápletku upozaďoval, používá ale více výrazových a emočních prostředků. Už samotná hudba je skvělá a dělá své, režisérovi se ale daří s diváky komunikovat i skrze náznaky a některé scény se vám nevymažou z paměti ani pár dní po zhlédnutí.
A překvapivě to nemusí být ani momenty ve filmu nejvypjatější. Scéna z Lisbethina znásilnění poručníkem je sice silná, ale podvědomě si ji pamatovat raději snad ani nechcete. Naopak, ta nadmíru drzá hackerka s piercingem po celém obličeji se vám zapíše spíš jako přemýšlivá a citlivá osoba, kterou její image chrání před okolím. Stejně tak Blomkvist se ale před kamerou mění v průběhu děje - z distinguovaného a unaveného novináře se vedle Lisbeth stává znovu ambiciózním reportérem.
Vypovídající jsou hlavně dialogy hlavních postav (třeba Lisbethina pragmatická otázka: Můžu ho zabít?) a jejich postupné sbližování. David Fincher po Sociální síti sáhl tématicky po jistotě, s Larssonem nemohl neuspět. Muži, kteří nenávidí ženy je ale díky němu filmem silným nejen samotným příběhem, ale i formou, kterou ho divákům podává.
Synopse: Mikael Blomkvist (Daniel Craig) je finanční reportér, odhodlaný očistit svou pověst poté, co byl obviněn z veřejného pomlouvání. Jedním z nejbohatších průmyslníků ve Švédsku Henrikem Vangerem (na Oscara nominovaný Christopher Plummer) je povolán, aby rozluštil tajemství dávného zmizení jeho milované neteře Harriet – kterou, jak je Vanger přesvědčen, zavraždil některý z členů jeho rodiny. Novinář se vydává na odlehlý ostrov u promrzlého švédského pobřeží a spolu s Lisbeth začíná rozkrývat řetěz vražd, který oba detektivy křehkým poutem sbližuje, ale současně je vtahuje do nejdivočejších proudů řeky moderního zločinu.
Bonusy:
  • Komentář režiséra Davida Finchera.
  • Doporučená cena 399 korun. V obchodech od 16. května.

    DVD obal filmu Kolekce: Pán prstenů - filmová trilogie 6 DVD Pán prstenů limitovaná edice 6 DVD / Lord of the Rings Limited edition (Magic Box)
    Převratná filmová sága Petera Jacksona vychází kompletně, navíc v limitované edici. Na šesti discích si tak můžete domů pořídit celé vyprávění příběhů o Středozemi a jejích obyvatelích. S pomocí odvážného Společenstva přátel a spojenců se Frodo vydává na nebezpečnou výpravu. Jejím cílem je zničení legendárního prstenu, který vládne všem a všemu.
    Výpravná podívaná trhala rekordy ihned po uvedení do kin - v České republice se první díl vysílal premiérově v roce 2002 a jen během prvního víkendu přivedl do kin přes 118 tisíc diváků a vynesl zhruba třináctimilionové tržby. Ta čísla pak překonávaly pouze následující dva díly. Tolkien v knihách, podle nichž se trilogie natáčela, kombinuje reálné historické národní mýty a legendy, a tím se jeho dílo na začátku 21. století stalo v době vrcholící globalizace opět aktuální.
    Jackson jeho postavám vtiskl jasné charaktery a natočil filmy, které vešly do dějin kinematografie. Vznikl celosvětový kult a filmy posbíraly mnoho cen včetně Oscarů. Kompletní vydání trilogie upozorňuje na jeho tvorbu před uvedením Hobbita do českých kin (koncem roku). Všechny tři filmy naleznete v balení v kinoverzi i speciální verzi prodloužené (bez českého dabingu).
    Synopse: Jeden prsten vládne všem, jeden jim všem káže, jeden všechny přivede, do temnoty sváže. Vypravte se opět do Středozemě režiséra Petera Jacksona, který dokázal převést fantastický svět spisovatele J.R.R. Tolkiena do filmové podoby. Nyní si tyto tři příběhy Pána prstenů můžete vychutnat v kolekci. Trilogie vypráví o pouti malého hobita Froda Pytlíka a jeho společníků do země Mordor, kde mají zničit Jeden Prsten a tím zachránit Středozem před silami zla Temného pána Saurona.
    Bonusy:
  • speciální prodloužené verze všech tří filmů (pouze v původním znění s titulky).
  • Doporučená cena 1 199 korun. V obchodech od 16. května 2012.

    DVD obal filmu Příběh Alvina Straighta Příběh Alvina Straighta / Straight Story (Magic Box)
    Docela normální film. Tak stručně Příběh Alvina Straighta popsal jeho tvůrce, režisér David Lynch. Ve skutečnosti je to sladce sentimentální oslava lidského ducha správně "po Lynchovsku". Film z roku 1999 s Richardem Farnsworthem (ten se filmem po letech vrátil naposledy před svou smrtí na filmová plátna) a Sissy Spacek v titulních rolích se odehrává v malé vesnici v severní Iowě.
    Starý vdovec tam žije s dcerou Rose, okolím považovanou za prostoduchou. Poté, co jeho bratr prodělá záchvat mrtvice, rozhodne se vesnici na čas opustit. Alvin bratra neviděl celých deset let a nešťastná událost ho donutí změnit zažitý stereotyp a vlastní letité zvyky - jenže jen částečně. Zarputile hrdý Alvin se špatným zrakem a nedostatkem peněz nemůže snést představu, že by ho někdo za bratrem svezl. Muž, který nikdy nebyl závislý na nikom ve svém okolí, proto vymyslí naprosto bláznivý plán, který také hodlá realizovat.
    Snímek natočený na motivy skutečných událostí získal řadu cen na festivalech nezávislých filmů i dvě nominace na Zlatou palmu a Zlatý glóbus.
    Synopse: V něžném inspirujícím Příběhu Alvina Straighta se Richard Farnsworth představí jako seriózní muž, který patříval k lidem, jež se spoléhali sami na sebe. Nyní je však již ve věku, kdy mu v řízení brání špatný zrak a chůzi umožňují dvě hole. Jednoho dne obdrží zprávu, že jeho bratra Lyla postihla mozková mrtvice. S nevelkým množstvím peněz, avšak se spoustou trpělivosti i houževnatosti, se vydává do 260 mil vzdáleného Wisconsinu. Snímek byl natáčen na trase, kterou v roce 1994 projel i skutečný Alvin Straight. Toto dojemné a bolestné drama zachycuje Alvinovu šestitýdenní odyseu i mnoho lidských osudů, které hlavního hrdinu zasáhly.
    Bonusy:
  • Film je na DVD distribuován bez bonusů.
  • Délka: 112 minut
    Doporučená cena 199 korun. V obchodech od 16. května 2012.

    DVD obal filmu Johnny EnglishJohnny English / Johnny English (Magic Box)
    Výraz jeho obličeje je synonynem pro tupost, jeho řeč těla je zběsile nečitelná, pokud nemusí, raději nemluví. Jeho činy jsou pak zcela z říše nepochopitelna. Ano, řeč je o Johnnu Englishovi alias Rowanu Atkinsonovi. Agent britské tajné služby, jehož hlavním talentem je zkazit na co přijde a ztrapnit se kde to jde. Nic na tom nemění ani fakt, že se při vyšetřování potkává se sličnou Lornou Campbell, francouzskou tajnou agentkou (Natalie Imbruglia).
    Johnny English je prostě špatnou kombinací Mr. Beana, nejslavnější role Rowana Atkinsona, a "seriozního agenta" 001 Jamese Bonda. Britská komedie - nebo chcete-li rovnou groteska - pochází z roku 2003 a nese Atkinsonovu ochrannou známku. Parodie na špionážní filmy poskytují populárnímu komikovi dostatek prostoru pro jeho osobitý humor a navíc vydělávají (na 160 milionů dolarů) - tím pádem se velmi speciální agent English dočkal i volně navazující druhé části.
    Ale abychom nepředbíhali, v prvním díle jde o krádež britských korunovačních klenotů a Johnny English je hlavním britským vyjednavačem. Film režíroval Peter Howitt, autory scénáře jsou Neal Purvis a Robert Wade, oba dva se podíleli také na Jamesi Bondovi.
    Synopse: Nezná strach. Netuší, co je nebezpečí. Neví... nic! Když jsou ukradeny královské korunovační klenoty nevyčíslitelné hodnoty, je doslova jediným tajným agentem v zemi, který je schopný vyřešit tento případ. Kdo? Zmatkař a neřízená střela Johnny English (Rowan Atkinson). Hlavní podezřelí? Zlověstný podnikatel (John Malkovich) a tajemná kráska (Natalie Imbruglia) s podezřelým zájmem o Johnnyho přísně tajnou misi. Nejnešikovnější tajný agent v historii rozjíždí své podivuhodné kaskadérské kousky i bláznivě hrdinské kousky.
    Bonusy:
  • Jak se točil Johnny English,
  • vynechané scény.
  • Doporučená cena 199 korun. V obchodech od 16. května 2012.

    DVD obal filmu Camelot Camelot - kompletní seriál na 3 DVD / Camelot
    (Bontonfilm)
    Ve světě, který nedbá zákonů, se s příchodem tajemného cizince navždy změní život devatenáctiletého následníka trůnu, jenž byl vychováván jako obyčejný chlapec. Když si Merlin přijde po smrti Uthera nárokovat život zdráhajícího se Artuše, zdá se, že zemi zachvátí navždy chaos a už nikdy nebude stejná. Artuš je bez milosti vržen do světa, který nezná slitování, ale dokáže takový nezkušený mladík skutečně přinést naději celému království? Podaří se mu sjednotit ubohé bandy válečníků a urputných nepřátel, aby se spolu rvaly na straně dobra? Jestliže Merlin opravdu vidí do budoucnosti, proč se Artušův život trvale ocitá v ohrožení? Jaké plány má proradná Morgana, Artušova sestra (Eva Green)? A dokáže Artuš potlačit své stále intenzivnější city ke Guinevere, ženě svého mistra? Romantická legenda o Králi Artušovi opět ožila loni díky koprodukčnímu televiznímu seriálu Irska, Kanady a Velké Británie.
    Synopse: Seriál Camelot nabízí niterný příběh o ideálech, dobrodružství a lásce, který překypuje energií, tempem a skvělými postavami. A taky úžasnými šermířskými souboji. Velkolepé bitvy, milostné romance, srdcervoucí drama a děsivá kouzla se tu kombinují se vzrušujícím příběhem natočeným na úchvatných místech. Těchto deset epizod velkolepým způsobem popisuje počátky legendy Camelotu o tom, jak se jeden mladý muž, navzdory všem překážkám, pokusil přinést naději kruté a rozdělené zemi.
    Bonusy:
  • Seriál je na DVD distribuován bez bonusů.
  • Doporučená cena 799 korun. V obchodech od 16. května 2012.

    DVD obal filmu Nelítostný souboj Nelítostný souboj / Heat (Magic Box)
    Synopse: Když spolu bojují Al Pacino a Robert De Niro, tak jde opravdu o nelítostný souboj. Příběh napsaný a režírovaný Michaelem Mannem, obsahuje třpytivé kulisy a bankovní loupeže, které Mike Clark z USA Today nazval těmi „nejlepšími akčními scénami naší doby“. Film rovněž nabízí tu „nejpůsobivější kolekci herců v jednom filmu“ (Newsweek). Val Kilmer, Jon Voight, Tomem Sizemorem a Ashley Judd ve vedlejších rolích příběhu brilantního losangelského policisty (Pacino) na stopě neméně schopného profesionálního lupiče (De Niro).
    Bonusy:
  • Film je na DVD distribuován bez bonusů.
  • Doporučená cena: 19 korun. V obchodech od 16. května 2012.

    DVD obal filmu Vzkaz v láhvi Vzkaz v láhvi / Message in a Bottle (Magic Box)
    Synopse: Truchlící vdovec Garret Blake se živí stavbou lodí. Postavit si nový život, to už je o něčem jiném. V jeho vesnici v Severní Karolíně se navíc objeví Theresa Osborn. Theresa - osamělá, rozvedená, sbírá materiál pro noviny Chicago Tribune. A ví, že Garret je pisatelem vzkazu v láhvi, který našla na pláži na Cape Cod. Ví, že ten vzkaz promluvil přímo k jejímu srdci. Kevin Costner v roli Garreta a Robin Wright Penn jako Theresa dodávají Vzkazu v láhvi hvězdnou sílu. Je to příběh o ztracené a nalezené lásce, který natočil Luis Mandoki podle bestselleru Nicholase Sparka. Je na tobě, co si zvolíš minulost nebo budoucnost. Jedno si vyber a drž se toho, radí Garretův čilý otec Dodge (Paul Newman). A ta rada se vás neopustí.
    Bonusy:
  • Film je na DVD distribuován bez bonusů.
  • Doporučená cena 199 korun. V obchodech od 16. května 2012.

    DVD obal filmu Přepadení v Pacifiku Přepadení v Pacifiku / Under Siege (Magic Box)
    Synopse: Není to povolání. Je to dobrodružství! Steven Seagal nastupuje na loď a je to nástup jak se patří od režiséra filmu Uprchlík! Když na bitevní loď Missouri pozvou hudebníky, kteří ji mají provázet na slavnostní poslední plavbě, nikdo netuší jakou party tihle muzikanti rozjedou. Rozhodně to bude party s překvapením. Z kapely se vyklube komando elitních zabijáků, vedených bývalým agentem CIA (Tommy Lee Jones) a zběhlým důstojníkem (Gary Busey), kteří prahnou po jaderném arzenálu plavidla. Rychle přemůžou celou posádku. Až na jednoho muže, který tvrdí, že je „jenom kuchař.“ Jenže je to kuchař s receptem na vynikající akci: bývalý mariňák s vyznamenáními z boje Casey Ryback (Seagal). Všichni fandové akce na palubu!
    Bonusy:
  • Film je na DVD distribuován bez bonusů.
  • Doporučená cena 199 korun. V obchodech od 16. května 2012.

    DVD obal filmu Přepadení 2: Temné území Přepadení 2: Temné území / Under Siege 2: Dark Territory (Magic Box)
    Synopse: Muž, který pořádně rozhoupal bitevní loď v Přepadení v Pacifiku se teď řítí do boje jako lokomotiva! Steven Seagal se vrací jako bývalý člen SEAL Casey Ryback v explozivním snímku Přepadení 2: Temné území v režii Geoffa Murphyho. Špičkový expert na elektroniku (Eric Bogosian) se mocnil luxusního vlaku Grand Continental, aby ho přetvořil v pojízdnou základnu pro válečný satelit. Ryback se ale jako jediný vyhne zajetí. Z vlaku se stává bojiště, satelit je zaměřený na cíl a na Grand Continental se v protisměru řítí nákladní vlak převážející benzin. Dokáže Ryback zhatit plány zločinců?
    Bonusy:
  • Film je na DVD distribuován bez bonusů.
  • Doporučená cena 199 korun. V obchodech od 16. května 2012

    DVD obal filmu Wimbledon Wimbledon / Wimbledon (Magic Box)
    Synopse: Peter Colt (Paul Bettany) se nachází na sklonku své nepříliš slavné tenisové kariéry. Těsně před odchodem do sportovního důchodu získává divokou kartu a s ní jedinečnou a zřejmě poslední šanci zahrát si na slavném Wimbledonském šampionátu. Naopak Lizzie Bradbury (Kirsten Dunst) je na vrcholu světového žebříčku, plně soustředěná na jediný cíl – vyhrát. S jejich osudy zamíchá náhoda, díky níž se tihle dva setkávají a přeskakuje pověstná jiskra. Peter v zápětí nalézá dávno ztracenou formu, zatímco Lizzie zjišťuje, že život je víc než jen vyhraný turnaj. Dokáže Peter využít svůj znovuobjevený talent? A najde se v Lizzieně srdci místo pro jinou lásku než tenis?
    Bonusy:
  • Film je na DVD distribuován bez bonusů.
  • Doporučená cena: 199 korun. V obchodech od 16. května 2012.

    DVD obal filmu Loď lásky Loď lásky / La Croisiere (Magic Box)
    Synopse: Projížďka po Středozemním moři vždy nemusí být právě procházka růžovým sadem – napadne čtyři hlavní hrdinky nové komedie, jakmile se nalodí na palubu lodě Fantazie a vydají se díky ní na plavbu snů. Výbuchy vzteku, výbuchy smíchu, deliria, pátrání po smyslu života, kurzy tanga, tajemná setkání i zcela nové horizonty – to vše odhalí tato velkolepá plavba na vlnách překvapení, lásky a především - přátelství.
    Bonusy:
  • Film je na DVD distribuován bez bonusů.
  • Doporučená cena 199 korun. V obchodech od 16. května 2012.


    NÁZORY

    Vložit názor

    Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

    Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

    Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
    Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

    DOPORUČENÉ ČLÁNKY

    SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY