Ant-Man Edgara Wrighta se probouzí k životu

Vydáno: 11.05.2012 11:16 - Michala Benešovská | foto: Marvel

Po megaúspěchu marvelácké komiksové týmovky Avengers získal Hollywood jistotu, že s komiksovými adaptacemi by se nemělo šetřit. A již tak početnou rodinku komiksáren navíc rozšíří také "Mravenčák".
Režisér a scenárista Edgar Wright odkryl něco málo o připravovaném filmu - adaptaci dalšího komiksu od Marvelu. Pro nedočkavé fanoušky zveřejnil režisér na svém Twitteru obrázek (najdete ho ve fotogalerii článku) a opět tím otevřel debaty nad projektem, který obchází již několik let.
Ant-Man je příběh o geniálním vědci jménem Henry "Hank" Pym, který vyvine zázračnou substanci umožňující lidem změnu velikosti. Avšak po otestování této látky zažije jisté nepříjemnosti v mraveništi, a tak si "zbastlí" speciální helmu, aby mohl s hmyzem komunikovat, a to je stručně geneze prvního mravenčího super-hrdiny.
Ant-Man je postava dost kontroverzní, občas trpí schizofrenií a pokusil se také v bouřlivých 80. letech zničit Avengers, ale mravenčí šarm udělal své a v 90. letech se dočkal transformace (dostal také líbivější elasťáky) a jako Giant-Man bojoval po boku Avengerů v alternativním vesmíru. Ačkoliv se to nemusí zdát, Ant-Man není žádné béčko, jde o další dítko těch nejpovolanějších komiksových bardů Stana Leeho a Jacka Kirbyho.
Které z pestrých dobrodružství "Mravenčáka" Edgar Wright s Joem Cornishem nakonec zpracují, není zatím úplně jasné. Navíc Wrightovi práci na Ant-Manovi neustále nabourávají jiné projekty...
Nejdříve to byl Scott Pilgrim proti zbytku světa a nyní má Wright režírovat film s Johnnym Deppem The Night Stalker, a aby toho neměl málo, píše ještě scénář k filmu se Simonem Peggem The World's End.
Na Ant-Mana si ještě určitě nějakou dobu počkáme, ale vzhledem k úspěchu velkofilmu Avengers to určitě nebude dlouho trvat. Komiksové adaptace budou nyní přibývat jako houby po radioaktivním dešti.
Zdroj: Collider


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY