Společnost Asylum se řítí do pekel

Vydáno: 06.05.2012 16:08 - Petr Čáp | foto: Bontonfilm

Tvůrci špatných napodobenin slavnějších snímků se po letech bezstarostného natáčení potýkají s prvními problémy. Universal není spokojen s jejich kopií Bitevní lodi. Co se bude dít dále?
Filmová společnost Asylum nás již několik let zásobuje levnými a nekvalitními snímky, které svými ošemetnými názvy připomínají nadcházející hollywoodské bijáky.
Tvůrci totiž cílí na příležitostné, neinformované diváky, kteří vědí, že se do kin řítí např. velkofilm Transformers, a když kolem data premiéry vidí v regálu obchodu DVD s filmem Transmorphers, zakoupí si toto béčko s tím, že se robotí akčňák nějakým zázrakem dostal zároveň s kinopremiérou i na disky.
Podobných skvostů společnost stvořila několik. Pokud máte silný žaludek, můžete se podívat například na Snakes On A Train, 100 Million BC, Paranormal Entity či dokonce "pokračování" Titanicu s prostým názvem Titanic 2. Výroba těchto trháků je extrémně levná, což je na výsledku jasně vidět. Kupodivu až doteď dílka od Asylum míjela pozornost velkých studií, která za mnohem větší peníze natočila jejich vzory.
Ozvalo se až studio Universal, které není spokojeno s kopií nazvanou American Battleship. Jedná se o snímek parazitující na Bitevní lodi, která je prvním letošním blockbusterem a vzhledem k monstróznímu rozpočtu si studio nechce nechat ujít ani dolar. Proto přichází se žalobou na Asylum.
Není divu, že k tomuto kroku došlo, American Battleship svými propagačními materiály kopíruje svůj vzor ještě o něco více, než je u ostatních kopií zvykem. Universalu tím pádem došla trpělivost a hodlá Asylum obrat o pořádné peníze, což by mohlo znamenat konec společnosti.
Asylum se ve svém vyjádření tváří poměrně bezstarostně. Považují za zvláštní, že se Universal ozval až teď, když American Battleship údajně propagují již rok. Žalobu považují pouze za součást mediální kampaně, jak Bitevní loď dostat do povědomí co největšího počtu potenciálních diváků.
Dále komentář pasuje snímek Petera Berga na komerční propadák a dokonce Universalu připisuje neúspěch Johna Cartera, kterého ovšem natočil Disney. Faktická chyba na konci vyjádření degraduje celý text a jen poukazuje na pochybnost působení společnosti.
Uvidíme, jak se situace bude vyvíjet dál. Mohlo by se jednat o vymýcení podobných paskvilů. Pokud by totiž Asylum muselo platit velké peníze Universalu, zřejmě by si málokdo troufl podobně okatým způsobem obšlehnout hollywoodské filmy za vidinou malého zisku.
A to by bylo přínosné jak pro filmový průmysl, tak především pro nebohé diváky, kteří si občas omylem takovéto pekelnosti zakoupí.


Originální trailer k filmu American Battleship


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY