Atticus Ross hudbou doprovodí 47 Roninů

Vydáno: 12.04.2012 17:22 - Simona Knotková | foto: Universal Pictures

Mít ve studiu při nahrávání soundtracku Atticuse Rosse se skoro rovná jistému úspěchu. V Universal Pictures to ví, a právě proto si tohoto anglického hudebníka přizvali ke spolupráci na jejich nové akční podívané - snímku 47 Ronin.
Pokud se vám líbily soundtracky k filmům Davida Finchera The Social Network a Muži, kteří nenávidí ženy, které mělo na svědomí duo Trent Reznor a Atticus Ross, vaší pozornosti by neměl uniknout ani ten ke snímku 47 Ronin Carla Rinsche, debutanta na poli celovečerních filmů.
Právě Atticus Ross by se totiž měl ujmout skládání originální hudby k filmu. Nebude to poprvé, co se do soundtracku pustí sám, bez Reznora. Za sebou má už práci na Knize přežití a romantickém dramatu New Yorku, miluji Tě!. Uvidíme, zda klasickou legendu obohatí rovněž klasickou hudbu, nebo nás čeká další ponurá industriální nálož. Druhý případ by každopádně mohl být zajímavější.
Námětem pro snímek 47 Ronin byla japonská legenda z osmnáctého století vyprávějící o čtyřiceti sedmi samurajích, kteří se jdou mstít za svého zavražděného pána. Legenda byla už několikrát do filmové podoby převedena - například 47 Roninů Kenji Mizoguchiho nebo snímek Hiroshiho Inagakiho.
V chystané nové verzi nás čekají Keanu Reeves a Hiroyuki Sanada, ale například také Kou Shibasaki. Výsledek si prohlédneme ještě letos v listopadu, kdy 47 Ronin vstupuje do kin.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY