Hollywoodská sequelitida: Co nás čeká a nemine?

Vydáno: 11.04.2012 10:33 - Martin Bubrín | foto: Lionsgate

Co byste řekli na pokračování Zuřícího býka? Opravdu se bude natáčet další Zprávař a Cloverfield? Chystá Arnie další Pravdivé lži? A kdo by si měl zahrát v Expendables 3? To a ještě mnohem více se dozvíte v našem článku.
Sequely ženou Hollywood kupředu, s tím se už musíme smířit. Osvědčená pokračování, která navazují na své předchůdce jakýmkoliv způsobem, jsou zaručený tahák na diváky, kteří si budou chtít přijít na další porci toho stejného. Pojďme se podívat na novou várku spekulací a "stoprocentně" potvrzených informací.
Hned zkraje začneme tím nejbizarnějším. Chystá se Zuřící býk II, ale nenatočí ho Martin Scorsese. Cože? Nadávat můžete v komentářích, ale pravda je, že dalšího příběhu násilnického boxera Jakea LaMotty (prý má jít o kombinaci sequelu a prequelu k originálu) se ujme režisér, jehož jméno jste stoprocentně nikdy neslyšeli. Nebo vám něco říká jméno Martin Guigui?
Tento tvůrce se do kinematografických análů zapsal hity jako My X-Girlfriend's Wedding Reception nebo Benny Bliss And The Disciples Of Greatness, což jsou snímky, o nichž zaručeně neslyšeli ani ti nejzatvrzelejší uživatelé IMDb. Teď by se měl ujmout pokračování sportovní klasiky v hlavní roli s Williamem Forsythem (toho si aktuálně můžete pamatovat z Impéria - Mafie v Atlantic City) a opravdu je těžké odhadnout, kam se toto pokračování bude ubírat.
Zato v kinech by nás mohly potkat Pravdivé lži 2, ale to se zase tak rychle nestane. Podle Arnolda Schwarzeneggera, který se v nedávném rozhovoru rozpovídal o své budoucí účasti v Trojčatech (také se těšíte jako my?), je jeho realizace ještě hodně daleko i navzdory tomu, že existuje několik verzí scénáře.
Vzhledem k tomu, že se bývalý guvernér letos vrací k hraní a před sebou má tunu projektů, a vzhledem k nabitému kalendáři Jamese Camerona, jenž se nyní plně soustředí na postprodukci dalších Avatarů, mohli bychom se dalších dobrodružství agenta Harryho Taskera dočkat až někdy po dalších výletech na Pandoru. A to je sakra za dlouho.
Zatím se také neví, kdy se přesně do kin podívá pokračování bláznivé komedie Zprávař. Minulý týden Will Ferrell v show Conana O'Briena ohlásil návrat Rona Burgundyho a celé bandy v novém pokračování. Prý je to oficiální. Sám to neví ani producent Judd Apatow, který jen potvrzuje, že se sequel nějakým způsobem "hýbe" (píše se scénář) a že k režii by se měl vrátit Adam McKay.
Hodně nejistě to vypadá s pokračováním Monstra aka Cloverfieldu. Scenárista Drew Goddard, který se před několika měsíci rozpovídal o jistém pokračování, nyní tvrdí, že neví, zda něco vůbec vznikne. Prý se snaží přijít s nějakým originálním nápadem, a pokud by se to líbilo režiséru Mattu Reevesovi a producentu J J. Abramsovi, možná by se projekt někam posunul.
Nejzajímavější zprávu přinesl Sylvester Stallone. Herec aktuálně zaneprázdněný týmovkou Postradatelní 2, na níž se těší asi každý fanoušek osmdesátkových bicepsových opusů, světu prozradil zprávu o Expendables 3. Ano, finální díl trilogie (?) možná dostane další přírůstek do mohutného hvězdného obsazení.
Největší hvězda v předchozích dvou dílech totiž pořád schází - řeč je samozřejmě o Stevenu Seagalovi. Na jednu stranu vysmívaná akční ikona a král direct-to-DVD béček, na druhou stranu stále bijec, který sídlí v srdcích řady fanoušků. V nedávném rozhovoru potvrdil, že mu na stole leží nabídka na trojku Postradatelných. Pokud by na roli kývl, upřímně by musel na svém zavalitém těle trochu zapracovat.
P. S.: Pokud se těšíte na novou bondovku Skyfall, její první teaser by měl být zveřejněn před třetími Muži v černém, čili 25. května.
Jaký sequel byste si nenechali ujít vy?


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY