Preview: Muži v černém 3

Vydáno: 10.04.2012 19:00 - Petra Janků | foto: Amblin Entertainment

Nestárnoucí Will Smith a Tommy Lee Jones napotřetí a opět v černém. A tentokrát nepůjde jen o nějaké škádlení s mimozemšťanem trpícím narcistickou poruchou osobnosti. Tentokrát to bude fakt vážné. A doufejme, že i zábavné.
Série filmů Muži v černém, Muži v černém II a Muži v černém 3 je adaptací původního komiksu Lowella Cunninghama. První komiks spatřil světlo světa v roce 1990, kdy ho vydalo vydavatelství Malibu Comics, později zakoupené vydavatelstvím Marvel Comics, gigantem ve světě kreslených hrdinů. Komiks je to relativně mladý, přesto se záhy po svém vydání stal předlohou pro filmovou adaptaci a první film Muži v černém se dostal do kin už v roce 1997.
Příběh pokračování Muži v černém 3 se zdá být ze způsobu, jakým nám jej oficiální trailer představuje, akčnější a vážnější. I když vtípků a trefných narážek se jistě také dočkáme. Děj filmu lze charakterizovat asi takto: Svět je v ohrožení, někdo si hraje s minulostí tak, aby ovlivnil současnost podle sebe. Agent K najednou zmizí, respektive všichni tvrdí, že zemřel už před čtyřiceti lety, a jedině agent J si uvědomuje, že se děje něco zlého. Odcestuje proto zpět do šedesátých let, kde potkává mladší verzi agenta K, se kterým se společně budou snažit zachránit svět a dát věci zase do pořádku.
Snímek Muži v černém 3 je sequel k předchozím dílům této filmového série a přichází patnáct let po prvním a deset let po druhém filmu. Přesto, že je mezi díly až nezvykle dlouhý prostoj, je dost věcí na nejnovějším počinu beze změny – tak předně se opět setkáváme s Willem Smithem v roli agenta J a Tommym Leem Jonesem jako agentem K. Obzvláště první jmenovaný opravdu vypadá, že je snad zaseklý v čase, protože nezestárnul oproti prvním dvěma snímkům ani o den.
Will Smith v době premiéry prvního dílu nebyl úplně neznámý, v podvědomí diváků byl zapsaný jako seriálový herec (Fresh Prince) a také z filmů Mizerové a Den nezávislosti. Ovšem až Muži v černém na tohoto talentovaného herce upozornili více.
Dnes, patnáct let po premiéře prvního filmu, je regulérní respektovanou hollywoodskou hvězdou. Namátkou z jeho tvorby za posledních patnáct let stojí za to vyzdvihnout dva filmy: Ali, za který byl nominovaný na Oscara, a Já, legenda, protože (dámy, toto platí hlavně pro vás) tento snímek stojí za zkouknutí (významné mrknutí).
Tommy Lee Jones byl už v době prvních Mužů něco jako hereckou stálicí a z filmů poslední dekády nemůžeme opomenout Tahle země není pro starý, kde ztvárnil roli férového šerifa, snad nejkladnější postavu celého snímku.
Stejně jako se v Mužích v černém 3 zachovala ústřední herecká dvojice, je stejný také režisér Barry Sonnenfeld, který se jinak věnuje hlavně televizní tvorbě a který je zárukou toho, že i přes očividnou snahu o oživení a atraktivnější zpracování snímku bude to, na co jsme u této série zvyklí, zachováno. Na celém filmařském týmu je nejvíce do očí bijící jediné jméno - Steven Spielberg jako executive producent. Jeho přesný podíl na filmu je nejasný, avšak JE TAM.
Nově se ve filmu setkáme s britskou herečkou Emmou Thompson v roli agentky O nebo s Billem Haderem, který ve filmu hraje Andyho Warhola. Dočkáme se i tzv. "celebrity cameo". Ve filmu by se totiž měla objevit Lady Gaga. Chápete? Lady Gaga! Její role není v oficiálních materiálech blíže specifikovaná, proto o její úloze můžeme jen spekulovat (a při této příležitosti vzpomeňme na nezapomenutelné cameo Michaela Jacksona ve dvojce).
Film Muži v černém byl ve své době hit, úvodní píseň snímku s rapujícím Willem Smithem dokonce dodnes slýcháváme v rádiích. Byl to film vtipný a osvěžující. Dvojka už se tolik nepovedla, zápletka byla nezajímavá a opravdu dobrých vtípků bylo pomálu.
Po celých deseti letech se tito agenti v obleku vracejí, aby si zlepšili reputaci. Jestli se jim to podaří, se nechme přesvědčit už 31. května 2012, kdy má snímek Muži v černém 3 premiéru v českých kinech.


Český trailer filmu Muži v černém 3


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY