Adam Sandler ovládl Zlaté maliny. Absolutně

Vydáno: 04.04.2012 15:27 - Martin Bubrín | foto: Falcon

Historické tabulky byly přepsány. Každoroční udílení cen tomu nejhoršímu, co se urodilo v kinech, letos ovládl Adam Sandler se svou převlekovou komedií Jack a Jill, která proměnila všech svých deseti nominací.
Nad výsledky Zlatých malin si můžeme každoročně ťukat na čelo, jelikož proslulé anticeny mnohdy ocení snímky, které se pojmu "špatný film" ani zdaleka nepřibližují. Tak trochu bulvární udělování cen, s jehož výsledky by šlo srovnat maximálně MTV Movie Awards (inu, Twilight), se letos konalo již podvaatřicáté a překvapivě tentokrát nebodovali ani třpytící se upíři, ani obří roboti, ale něco mnohem, mnohem horšího...
O Adamu Sandlerovi je známé, že točí pořád dokola ty stejné unylé komedie, ze kterých už by se pomalu dal stvořit nový subžánr. Ale Machři nebo Zkus mě rozesmát byly pořád slabý čajíček. Převleková komedie Jack a Jill, v níž herec ztvárnil dvojroli bratra a sestry, už jen svým námětem připomíná Zamilovaného profesora. A podle svých kvalit byla také spravedlivě oceněna - z deseti možných Zlatých malin totiž získala vše.
Před monstrózním triumfem se tak musely skrčit i snímky jako Bez dechu nebo Drive Angry, a to už je co říct. Kromě nejhoršího filmu tak Sandler ukořistil ještě dvě ceny za nejhoršího herce a nejhorší herečku zároveň a své si odnesla také nevysvětlitelná vedlejší role Ala Pacina.
Ženská vedlejší kategorie měla dokonce dva vítěze - a to Katie Holmes a Davida Spadea, který taktéž pro svou roli změnil pohlaví. Výčet ale zdaleka nekončí - film ještě získal cenu za nejhorší režii, nejhorší scénář, nejhorší obsazení, nejhorší pár a nejhorší prequel, remake, rip-off nebo sequel (za předobraz filmu se bere Glen, nebo Glenda Eda Wooda).
Film s aktuálními třemi procenty pozitivních recenzí na Rotten Tomatoes jste měli možnost vidět v našich kinech od 9. února. Kdo z vás ho propásl?


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY