Další film s Jackem Ryanem je opět bez režiséra

Vydáno: 27.03.2012 15:57 - Amaya Tomanová | foto: Bontonfilm

Pátý, zatím stále ještě nepojmenovaný snímek o hrdinovi románů Toma Clancyho Jacku Ryanovi prochází v rámci příprav neustálými změnami. Po zmatcích s datem začátku natáčení se nyní štáb musí utkat se ztrátou režiséra.
Původně angažovaný Jack Bender dal společnostem Paramount a Skydance Pictures, které projekt zaštiťují, sbohem a odešel se věnovat povinnostem spojeným s prací pro televizní stanici Fox. Obě společnosti odmítly režisérův odchod komentovat.
Nejnovější "clancyovský" projekt je od samého začátku provázen neúspěchy. Původně měl snímek režírovat Fernando Meirelles (Nepohodlný, Slepota) na motivy scénáře s pracovním názvem By Any Means Necessary. Posléze se základem pro film stal scénář Adama Cozada s názvem Dubai.
Následovala obměna pracovního názvu filmu, který byl změněn na Moscow, a vše bylo dokonce také smeteno ze stolu. Na scénáři se ještě postupně vystřídali Anthony Peckham a Steven Zaillian, než se začalo mluvit o scénáři z dílny Davida Koeppa.
Scénář samotný zachycuje Jacka na půl cesty mezi opuštěním vojenských námořních jednotek a nástupem k CIA, kdy pracoval jako finanční poradce pro ruského multimilionáře a stal se nedobrovolným účastníkem teroristické akce. Z románů Toma Clancyho si tentokrát tvůrci vypůjčili pouze ústřední postavu, nikoliv děj.
Co se týče hereckého obsazení, post představitele hlavního hrdiny si stále drží Chris Pine. Studio chce s natáčením začít ihned poté, co herec dotočí dvojku Star Treku. Do té doby by už výsledný film snad měl mít režiséra...
Zdroj: Empire


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY