Kevin zůstane Sám doma i popáté?

Vydáno: 22.03.2012 15:23 - Amaya Tomanová | foto: 20th Century Fox

Nepoučeno fiaskem čtvrtého (a vlastně i třetího) dílu komedie o chlapci, který sám doma musí čelit zákeřným lupičům, rozhodlo se vedení studia ABC Family natočit páté pokračování devadesátkové komediální klasiky Sám doma.
Povězme si to na rovinu: ta skutečná série Sám doma měla pouze první a druhý díl; výměna Macaulaye Culkina za Alexe D. Linze ji spolehlivě zabila. A nezachránila to ani tehdy mladičká Scarlett Johansson. Přesto se filmaři pokusili i počtvrté - a opět zoufale neúspěšně - celou franšízu vzkřísit.
A nedají si zjevně říci ani po tomto kolosálním (byť pouze televizním) karambolu... Vedení studia ABC Family se totiž nyní rozhodlo jít i do "pětky", a sice pod názvem Home Alone 5: Alone in the Dark. A ač v námětu jistý posun k nečemu novému je, některé věci se prostě nemění - i tentokrát se totiž pokusí do filmu zakomponovat vánoční atmosféru předchozích dílů.
Hlavním hrdinou bude osmiletý Finn (Christian Martyn), jehož rodina se ze slunné Kalifornie přestěhuje do Maine, kde se jejich domovem stane strašidelný dům. Do důmyslných pastí - alespoň zpočátku - bude tentokrát malý hrdina chytat neviditelné duchy (zde je možná namístě modlitba, aby se ABC nerozhodlo film pojmout jako found footage). Stejně jako v předchozích dílech, ani tentokrát nebude doma zcela sám - kromě bubáků a sestry (Jodelle Ferland) mu budou nechtěnou společnost dělat... ano, zlodějíčci!!!
Za jistých okolností by pětka jistě mohla mít i určitý potenciál. Například kdyby Maine mělo typickou kingovskou atmosféru, jakou známe z románů To, Carrie nebo Cujo. Nebo kdyby Finnova sestra byla středoškolská studentka, která si domů přivede na večírek partu spolužáků (protože teen slashery stále táhnou), kněze (protože exorcismus táhne) nebo Stifflerovu mámu (protože proto). Nebo kdyby byl Finn mladistvý upír.
Takto je ovšem snímek již předem odsouzen k tomu, být další hřeb do rakve starého dobrého Kevina McCallistera...
Zdroj: Collider


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY