DVD tipy: 10. týden

Vydáno: 04.03.2012 16:34 - Zbyněk Slívka | foto: HBO

Poslední léta opět zanedbávaní milovníci fantasy se v prvním březnovém týdnu mohou tetelit blahem, jelikož se na pulty dostává bonusy přetékající digipakové vydání první série Hry o Trůny. Mezi tradičnímu tituly potěší reedice Felliniho Amarcordu a komedie Nebožtící přejí lásce Billyho Wildera.
DVD obal filmu Hra o trůny Hra o trůny - 1. série 5DVD (Game of Thrones - Season 1) (Magic Box)
Kdo zná seriály z produkce HBO (Rodina Sopránů, Deadwood, Řím), dokáže přesně definovat šablonu, podle které je natočena i Hra o trůny. Nevyčerpatelný zástup dobře napsaných a na tělo obsazených postav. Knihovna dialogů opepřených pro HBO charakteristickými a otevřenými sexuálními radovánkami. A když už se někdo serve, tak se lámou zuby, trhají hrtany a všude je krve jak z prasete. Tato explicitní forma fungovala na jedničku ve vynikajícím Římě, ve Hře o Trůny působí v rámci fantasy žánru spíše rušivě. Dále se podbízí myšlenka, že si producenti ukousli přeci jen trochu velké sousto, i když se rozpočet šedesáti miliónu (jen výprava a kostýmy musely stát ranec) může jevit jako velkorysý, na dvanáctidílnou adaptaci tak rozmáchlé knižní předlohy je to prostě málo a limity tvůrčího týmu pozorný divák pocítí, viz některé diskutabilní triky, respektive o bitvách se jen mluví. Formálně přesto bez výhrad a přejme si více podobně odvážných projektů, díky nimž se na kost podvyživeným fantasy nadšencům dýchá opět o něco lépe.
Synopse: První série Hry o trůny vychází z knižní bestsellerové ságy Píseň Ohně a Ledu amerického spisovatele George R. R. Martina a zachycuje osudy Sedmi království Západozemí, kde sedm královských rodin bojuje o vládu nad Westerosem. Silné postavení mají klany Lannisterů, Starků a Baratheonů. Král Westerosu Robert Baratheon požádá svého dobrého přítele Lorda Starka, aby jej v jeho nepřítomnosti zastupoval a byl jeho pravou rukou, přičemž nezapomene zmínit, že jeho předchůdce byl zavražděn. Mezitím rod Lannisterů chystá spiknutí s cílem převzetí moci. Nejsou ale sami, kteří touží po moci. Po moři se vydávají Daenerys a Viserys, jako poslední zástupci krvavě sesazeného rodu Targaryenů, kteří taktéž touží po znovuzískání moci. A ke všemu ještě přicházejí zprávy ze severu o neznámém zlu, které bylo zpozorováno za Zdí, kterou střeží bratrstvo.
Bonusy:
  • Kompletní průvodce Westerosem: Interaktivní přehled šlechtických rodů a zemí z první série,
  • Game of Thrones: Film o filmu: Exkluzivní 30minutový snímek, včetně dosud nezveřejněného materiálu z natáčení a rozhovorů s herci a štábem,
  • Tvorba úvodu: Pohled do zákulisí: výroba úvodu, který získal cenu Emmy®,
  • Z knihy na plátno: Výkonní producenti David Benioff a D. B. Weiss a autor předlohy George R.R. Martin hovoří o úskalích adaptace Martinova fantasy románu pro HBO,
  • Profily postav: Profily 15 hlavních postav z pohledu herců, kteří je ztvárnili,
  • Noční hlídka: Podrobný portrét tajemného řádu chránícího 210 metrů dlouhou ledovou Zeď,
  • Řeč Dothraki: Zasvěcený úvod komplexního jazyka, vytvořeného pro lid Dothraki ze Hry o trůny,
  • Komentáře: Sedm mluvených komentářů od herců a štábu, včetně Davida Benioffa, D.B. Weisse, George R.R. Martina, Emilie Clarke, Petera Dinklage, Kit Harington a dalších.
  • 
Zvuk: česky DD 2.0, anglicky DD 5.1, polsky DD 2.0, maďarsky DD 2.0, kastilsky DD 5.1, francouzsky DD 5.1
    
Titulky: české, dánské, finské, francouzské, hebrejské, holandské, chorvatské, kastilské, maďarské, polské, řecké
    
Obraz: 16:9 FF
    Doporučená cena: 999 Kč. V obchodech od 7. března 2012.

    Originální trailer první série seriálu Hra o trůny

    DVD obal filmu Amarcord Amarcord (Magic Box)
    Aneb dospívání po italsku, během něhož nám Federico Fellini typicky evropsky uvolněným a po italsku temperamentním způsobem dovolí nahlédnout do svého dětství plného neopakovatelných adolescentních zážitků, nezapomenutelných postav a groteskních figurek, které záměrně zachycuje v relativně bezstarostné poloze a celkovou poetiku a vlídnost nenechá narušit ani faktem, že se vše odehrává ve fašismem pohlcené Itálii let třicátých.
    Synopse: Italské městečko Rimini bylo ve třicátých letech 20. století pro pubertou zmítaného Titta nekonečnou studnicí zážitků, během nichž se podíváme na zoubek například Tittově temperamentní a bláznivé rodince, elegantní dámě Gradisce nebo chlapce do neprozkoumaných vod sexuality uvádějící trafikantce.
    Bonusy:
    
Film je distribuován bez bonusů.
    
Zvuk: španělsky 1.0, německy 1.0, italsky 1.0, maďarsky 1.0, anglicky 1.0
    
Titulky: české, anglické, finské, francouzské, chorvatské, italské, maďarské, německé, portugalské, řecké, slovinské, španělské, švédské, turecké
    
Obraz: 16:9
    Doporučená cena: 199 Kč. V obchodech od 7. března 2012.

    Originální trailer filmu Amarcord

    DVD obal filmu Nebožtíci přejí lásce Nebožtíci přejí lásce (Avanti!) (Magic Box)
    Zubem času nepoznamenaná romantická komedie se špetkou černého humoru z dílny Billyho Wildera pobaví nejen vtipnou zápletkou s řadou po italsku vybarvených vedlejších postav. Ve svém živlu se zde ocitá Jack Lemmon v roli zarputilého amerického byznysmana, kterému je půvabná Juliet Mills (podobnost s Kirsten Dunst je potom čistě náhodná) správným protikladem a důstojným spoluhráčem. Zvolené prostředí italského ostrova Ischia je pro letní romantiku téměř snovou kulisou a zážitek jen umocňuje.
    Synopse: Obchodnický klan Armbrusterů právě přišel o svého čerstvě zesnulého seniora a jeho syn Wendell Armbruster Jr. (Jack Lemmon) letí do slunné Itálie, aby zařídil převoz otcova těla. Wendell je po otci mužem od rány a tím více je zděšen zjištěním, že jeho otec si během pravidelného italského pobytu řadu let vydržoval ženu, se kterou při autonehodě společně zahynuli. Krátce po ubytování v bývalém apartmá Armbrustera seniora potká dívku, Pamellu Piggotovou (Juliet Mills), o níž chvíli nato zjistí, že je dcerou zesnulé milenky jeho otce. I když oba vnímají situaci naprosto odlišně, společně si při řešení převozu nebožtíků pomáhají. Pod vlivem místní kouzelné atmosféry a osudových okolností původně nesourodí partneři prožijí milostné vzplanutí.
    Bonusy:
    
Film je distribuován bez bonusů.
    
Zvuk: česky 1.0, anglicky 2.0
    
Titulky: české
    
Obraz: 16:9
    Doporučená cena: 199 Kč. V obchodech od 7. března 2012.

    Originální trailer filmu Nebožtíci přejí lásce

    DVD obal filmu Ocelová pěst Ocelová pěst (Real Steel) (Magic Box)
    Oddechová zábava pro celou rodinu, která sice zahrnuje všechna klišé rodinného žánru, má ale naštěstí v rukávu dvě esa v podobě sympaťáka Jackmana (jeho poloha v prvních dvaceti minutách vybízí k přání, ať už si konečně zahraje nějakou hooodně zlou roli) a dynamických robotích zápasů. Shawn Levy sice s efekty pracovat umí, invenci z jeho strany bohužel chybí originalita, a přestože v ringu pěsti sviští ostošest, adrenalin jakoby se vypařil. Levy zkouší vytočit "volume" fightů hudebním doprovodem, ale ten rozpumpuje jen náctileté v kinosedačkách, ostřílené matadory nechává naprosto chladnými. Nicméně jde o film především pro osoby školou povinné a pro ty bude rozhodně vzrušující dvouhodinovkou, o které si budou s kamarády ve škole ještě pár dní povídat.
    Synopse: Boxerské ringy už dlouhá léta nejsou doménou bojovníku z masa a kostí, nýbrž jejich ocelových následovníků, robotů. Za nitky kovových gladiátorů ovšem stále tahají vysloužilí boxeři prostřednictvím intuitivního dálkového ovládání a jedním z nich je Charlie Kenton (Hugh Jackman). Charliemu se zrovna nedaří podle představ a protlouká se od jednoho nepovedeného zápasu k druhému. Nejen morálně zhýralý Charlie se najednou musí postarat o svého léta zanedbávaného syna a právě jejich postupně se rozvíjející vztah přinese oběma úspěch nejen na poli robotích zápasů, ale především obnoví přetržené pouto otce a syna.
    Bonusy:
  • Jak se vyrábělo Metal Valley,
  • Jak se vyráběli roboti,
  • Nepovedené scény.
  • 
Zvuk: česky DD 5.1, anglicky DD 5.1
    
Titulky: české, anglické, slovenské
    
Obraz: 16:9
    Doporučená cena: 399 Kč. V obchodech od 7. března 2012.

    Český trailer filmu Ocelová pěst

    DVD obal filmu Konspirátor Konspirátor (The Conspirator) (Bontonfilm)
    Americké dějiny nepatří mezi nejoblíbenější historické výlety českého diváka. Přesto je válka Severu proti Jihu a její důsledky dostatečně šťavnatým námětem ke zpracování. Ctění americké Ústavy je silným tématem nejen pro politického agitátora Roberta Redforda, jemuž se podařilo natočit soudní drama, které při letmém pohledu navodí dojem akademické zívačky. Reálný prožitek má díky neředěné historické výpravě, přetlaku hereckých osobností i v menších rolích (Kevin Kline is not dead) a ve věcných mantinelech ukotvenému scénáři, mnohem blíže k promyšlené lekci z dějepisu.
    Synopse: Frederick Aiken (James McAvoy) se sotva stačil vrátit z válečné vřavy a ihned se ocitá v epicentru atentátu na prezidenta Abrahama Lincolna, který incident nepřežije. Z atentátu je obviněno sedm mladíků a matka jednoho z nich, který je stále pohřešován. Mary Suratt (Robin Wright) je obviněna z napomáhání atentátníkům a hrozí ji provaz. Právě její obhajoby se na popud senátora Johnsona (Tom Wilkinson) ujme mladý právník Frederick a během procesu bude bojovat nejen s nekompromisně vedenou obžalobou, ale také s postupně se rozpadajícími vlastními ideály, ke kterým se vlastenecky v boji hlásil.
    Bonusy:
    
Film je distribuován bez bonusů.
    
Zvuk: český 2.0, anglický 5.1, polský 2.0 VO
    
Titulky: české, anglické, polské, rumunské
    
Obraz: 16:9, 1.85:1
    Doporučená cena: 199 Kč. V obchodech od 7. března 2012.

    Originální trailer filmu Konspirátor

    DVD obal filmu Náhradnice Náhradnice (The Decoy Bride) (Magic Box)
    Britsky upřímné pojetí romantiky bylo odjakživa na míle vzdáleno mnohdy přeslazené americké produkci. A stačí k tomu jen špetka "lidských" momentů, pár mimo Británii neokoukaných tváří a vtipně potrhlý scénář. A ani hlavní představitelka za sebou nemusí mít tlupu nažhavených fanoušků, kteří při myšlence na svou bohyni možná ani nedýchají. Vystačí si s tváří a hereckým talentem Kelly Macdonald, jejíž roztomilý skotský přízvuk vám bude ještě chvíli rezonovat v uších.
    Synopse: Katie NicAoidh (Kelly Macdonald) už život v lásce několikrát zklamal, tudíž se zařekne, že už nikdy více. Aby svůj citový celibát dotáhla k dokonalosti, vrátí se ke své matce na malebný skotský ostrůvek Heft. Zde uprchne před dotíravými paparazzi také filmová hvězdička Lara Tyler (Alice Eve) se svým snoubencem, spisovatelem Jamesem Arberem (David Tennant), jehož poslední knížka je shodou okolností průvodcem po tomto ostrůvku. Milenci nezastavitelným novinářům neuniknou ani tady, a když se navíc Lara ztratí, musí jejich manažer spustit riskantní akci, během níž se Kelly (ani sama chudák holka neví jak) stane návnadou pro novináře, kteří ji považují za Jamesovu nevěstu.
    Bonusy:
    
Film je distribuován bez bonusů.
    
Zvuk: česky DD 5.1, anglicky DD 5.1
    
Titulky: české
    
Obraz: 16:9
    Doporučená cena: 199 Kč. V obchodech od 7. března 2012.

    Originální trailer filmu Náhradnice

    DVD obal filmu Perfect Days - I ženy mají své dny Perfect Days - I ženy mají své dny (Bontonfilm)
    Vzestupně kvalitativní trend, který byl charakteristický pro začátek nadějné kariéry Alice Nellis, s určitostí nelze aplikovat na její aktuální komedii. Se zařazením do škatulky komedie si díky na sílu přehozené výhybce směrem drama také nemůžete být dvakrát jisti. Je zřejmé, že Alici Nellis její práce baví a promítá do ní svůj pohled na svět, ale musí umět pobavit i diváka, který má svou laťku kvality nesmlouvavě výše.
    Synopse: Televizní star, Erika Oskarová (Ivana Chýlková), prožívá úspěšné období a i celý její život lze shrnout v pozitivech. Oslava čtyřiačtyřicetin v rozvedené Erice opět oživí touhu po dítěti a tentokrát se do akce "Dítě" vloží tělem i duší.
    Bonusy:
    
Film je distribuován bez bonusů.
    
Zvuk: český 5.1
    
Titulky: české pro neslyšící
    
Obraz: 16:9
    Doporučená cena: 199 Kč. V obchodech od 7. března 2012.

    Český teaser filmu Perfect Days - I ženy mají své dny

    DVD obal filmu Footloose: Tanec zakázán Footloose: Tanec zakázán (Footloose) (Magic Box)
    Taneční teenagerovská vztahovka, ve které se trsá do rytmu těch nejprovařenějších klišé a korunu všemu nasazuje neposkvrněná aura morálního guru, jinými slovy reverenda Dennise Quaida. Právě ve filmu varovně vztyčený, nábožensky moralistický ukazováček rozesměje téměř k slzám a zároveň načrtne myšlenku, že ve Státech je možné vše a podobné modelové městečko možná opravdu existuje.
    Synopse: V malém americkém městečku se v podvečer maturitního večírku udála tragická autonehoda, při níž zahynuli podnapilí studenti. Na základě této události reverend Shaw Moore (Dennis Quaid) prosadí v městské radě zákaz hudebních a tanečních akcí. Ren MacCormack (Kenny Wormald) se právě přistěhoval a nestačí se divit, co všechno teenageři jeho věku nesmí. A protože je talentovaný tanečník a trochu i rebel, rozhodne se stav věcí změnit.
    Bonusy:
  • Komentář režiséra Craiga Brewera,
  • Vystřižené scény (volitelný komentář režiséra),
  • Big&Rich: Fake ID (hudební videoklip).
  • 
Zvuk: česky DD 5.1, anglicky DD 5.1, maďarsky DD 5.1, polsky DD 5.1
    
Titulky: české, anglické, anglický komentář, arabské, bulharské, estonské, hebrejské, hindské, chorvatské, islandské, litevské, lotyšské, maďarské, polské, portugalské, rumunské, řecké, slovenské, slovinské, srbské
    
Obraz: 16:9
    Doporučená cena: 299 Kč. V obchodech od 7. března 2012.

    Originální trailer filmu Footloose: Tanec zakázán

    Chcete vědět, jaké další DVD dorazí do tuzemských obchodů? Podívejte se na kompletní seznam chystaných titulů v našem DVD kalendáři.

    ANKETA

    Na který DVD titul se nejvíce těšite v 10. týdnu roku 2012?













    Podívat se na výsledky




    NÁZORY

    Vložit názor

    Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

    Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

    Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
    Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

    DOPORUČENÉ ČLÁNKY

    SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY