Abraham Lincoln loví upíry v traileru

Vydáno: 15.02.2012 15:12 - Martin Bubrín | foto: Twentieth Century Fox

Bekmambetovova novinka se představuje
Fotografie z filmu <b>Abraham Lincoln: Lovec upírů</b>
Bontonfilm
Uff, tak tedy stále nevíme, co máme očekávat. Novinka režiséra anarchistického Wanted totiž už jen z názvu filmu a jeho synopse připomíná nadsazenou béčkovou jízdu po brakových kořenech, dle prvního traileru na to jde ale až příliš vážně. Humor a bizarní momenty absentují, vše se soustředí na ponurou atmosféru (jméno produkujícího Tima Burtona dělá divy) a prezidentovo čachrování se sekerou. Ostatně ani to zatím neslibuje nějakou krvavou lázeň.
Kdybychom si však odmysleli veškerý nadpřirozený potenciál, kulisy a kostýmy bychom si klidně mohli splést s připravovaným Spielbergovým životopisem. Na pozadí Lincolnova proslovu se tak odehrávají věci, které bychom k sobě jistě nikdy nepřiřadili - obrazy jak vystřižené z kostýmního dramatu až nebezpečně rychle střídají překvapivé výjevy z epických bitev (bude mít Lovec upírů až takový rozmach, nebo půjde jen o několikasekundový flashback?) a zpomalené akce, která jako by vypadly z Třístovky nebo seriálového Spartaka.
Cheesy? Ano. Zábavné? Zatím ne. Na to hlavnímu představiteli chybějí pořádné hlášky, stejně jako celému traileru nějaký moment překvapení. Nějaký okamžik, který by nás usvědčil v tom, že v kině bude tato jízda stát za to. Osobně zatím nevidím důvod, proč bych si měl připlatit za třetí rozměr filmu, když se bude celý odehrávat v permanentní tmě. Bekmambetov bude muset příště vytáhnout přesvědčivější materiál, aby měl naši účast jistou - spíše by se měl rozhodnout, jestli půjde o béčko, nebo o "vážný film, ve kterém bude prezident USA kosit nadpřirozené kreatury sekerou". Dřevorubecký potenciál na to má.
Trailer můžete zhlédnout na Yahoo Trailers nebo rovnou pod naším článkem.



NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY