Dnes v Praze začíná sedmá La Película

Vydáno: 14.02.2012 08:18 - Jana Bébarová | foto: La película

Projekcí hispánsko-hollywoodských Vetřelců
Clive Owen ve filmu <b>Nezvaní hosté</b>
Antena 3 Films
Již dnes večer bude v kině Světozor projekcí hororového snímku Vetřelci v režii Juana Carlose Fresnadilla zahájen 7. ročník festivalu španělsky mluvících filmů La Película. Šestidenní přehlídka nejaktuálnější španělské filmové produkce doplněná o klasiky tamní kinematografie z 50. a 60. let a čtveřici filmů z Venezuely se začátkem příštího týdne přesune do moravské metropole.
Ambiciózní fantasy v hollywoodském stylu, horor, absurdní komedie, sociální dramata anebo psychologicky laděné snímky, stejně jako animované, dokumentární či experimentální filmy jsou ve výběru rekordních dvaadvaceti snímků programu letošního ročníku. Pořadatelé se mohou pyšnit cenami ověnčenými tituly či snímky aktuálně usilujícími o prestižní ocenění Goya.
O výroční ceny španělské filmové akademie, které se budou udělovat již tuto neděli 19. února, bude v celkem třinácti kategoriích usilovat například na La Películe uváděný výpravný snímek A také déšť s Gaelem Garcíou Bernalem v hlavní roli.
Pražská část festivalu bude probíhat ve dnech 14. - 19. února a v Brně se odehraje v termínu 20.- 26. února. Vstupenky v jednotné ceně 100 Kč jsou v prodeji v pokladnách a na webu kina Světozor a Art.
Kompletní program najdete zde.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY