Twilight sága Rozbřeskem skončit nehodlá

Vydáno: 13.02.2012 09:11 - Martin Bubrín | foto: Bontonfilm

Ani druhá část Rozbřesku možná nebude poslední
Kristen Stewart a Robert Pattinson ve filmu <b>Twilight Saga: Rozbřesk - 1. část</b>
Bontonfilm
Mysleli jsme si, že to letos v listopadu skončí, ale ono to vlastně teprve začíná. Před několika týdny společnost LionsGate koupila studio Summit Entertainment, jehož jediným opravdu masivním úspěchem je Twilight sága, která si od prvního nízkorozpočtového dílu vybudovala neskutečně silnou fanouškovskou základnu a přízeň diváků. Můžeme nad tím ohrnovat nos a zvěstovat konec světa, ale tržby 700 milionů dolarů celosvětově (poslední díl) je už hodně solidní číslo, o které by chtěl přijít jen hlupák.
Šéf LionsGate Jon Feltheimer se tak nechal slyšet, že po druhé části Rozbřesku by rád se sérií pokračoval, ať už v jakékoliv podobě - je tedy dost možné, že nás čekají další filmy, které mohou, ale nemusí být pokračováním (spin-offy a prequely přece vznikají každý den), televizní seriál (který jistě půjde do opozice již běžícím Upířím deníkům nebo True Blood) nebo rovnou reboot celé ságy. Amazing Spider-Man jde také přece po pouhých pěti letech znovu od začátku.
Možná nás ale další třpytící romance čeká ještě dříve. Na nedávné konferenci studia bylo prohlášeno, že LionsGate plánuje šestý "twilight" film, pokud se autorka předlohy Stephenie Meyer rozhodne napsat další knihu. Co si budeme nalhávat, vidina výdělků má mnohdy zaslepující účinky, spisovatelka navíc za svou ságou tlustou čáru rozhodně udělat nechce jako například J. K. Rowling za Harry Potterem. Sama v roce 2009 prohlásila, že nechává dveře k dalšímu pokračování otevřené.
V roce 2008 dokonce začala psát pátou knihu, která nesla název Midnight Sun a jednalo se vlastně o převyprávění prvního dílu z pohledu Edwarda Cullena. Práce na tomto "pokračování" však byly po dvanácti kapitolách pozastaveny na neurčito z neznámých důvodů. Meyer prý plánovala alternativní příběh, v němž by upír James vyhrál a všichni Cullenovi by zemřeli, což by nejspíše většina fanynek nemusela rozdýchat.
Epické završení pentalogie Twilight Saga: Rozbřesk - 2. část dorazí do českých kin 15. listopadu a první trailer by měl být uveřejněn 23. března při premiéře Hunger Games: Arény smrti (to jen kdybyste se nemohli dočkat). Podle spisovatelky se do kin chystá také další román s názvem Hostitel, v němž se v dvacetileté dívce usídlí neviditelný mimozemský parazit, který začne ovládat její tělo. Film by měl do kin dorazit za rok pod režisérským vedením Andrewa Niccola (Vyměřený čas) se Saoirse Ronan v hlavní roli.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

  • Ahoj chci se zeptat točí se už nebo plánuje se... (Tereza, 07.05.2015 10:32) Reagovat

    Ahoj chci se zeptat točí se už nebo plánuje se to alespoň natočit nový díl Twilight sága ?

  • Chtěla bych se zeptat, jestli se teda natočí da... (Olga Pšeničková , 03.01.2021 19:27) Reagovat

    Chtěla bych se zeptat, jestli se teda natočí další díl,, twilight saga' a ano vím že se tenhle článek psal před 8 lety. Ale chtěla bych to vědět kdy se další díl zveřejní. Moc prosím chtěla bych odpověď.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY