Titáni se hněvají na nových plakátech

Vydáno: 09.02.2012 15:20 - Martin Bubrín | foto: Warner Bros. Pictures

Co nám nabídne sequel antické řežby?
Banner k filmu <b>Hněv Titánů</b>
Warner Bros. Pictures
I když Souboj Titánů u kritiky pohořel, našel si dostatečné množství diváků, kteří byli ochotni si za příslib epických soubojů s antickým nádechem připlatit nějakou tu korunu navíc (včetně nás). Jak již víme, ze sálu jsme odcházeli nejen s bolestí hlavy z nepovedeného 3D, ale i z celkové stupidity celého filmu. Nic ale nezabránilo tomu, aby se rybářský polobůh Perseus vrátil v pokračování, které by se nám nejspíše chtělo ospravedlnit za škodu, kterou na nás napáchal první snímek.
Už z traileru je jasné, že tady nepůjde o nějaké dodržování bájí a pověstí, ale o pravý hollywoodský guláš se vším všudy, jehož jediným účelem je zasadit popcornožravé diváky do sedaček. Přídomky "větší, epičtější a natřískanější" zde platí dvojnásob než u leckterého druhého dílu. Ne nadarmo se o Hněvu Titánů na internetu říká "nepřiznaná adaptace God Of War". Kdo hrál, jistě mi dá za pravdu. Nekompromisní brutality a krvavého násilí se sice nedočkáme, ale i tak se máme nejspíše na co těšit.
Plakát filmu Hněv Titánů
Na programu je totiž hned několik antických bestií, se kterými si to Sam Worthington rozdá. Kyklopové, minotauři, chiméry, makhaiové nebo samotní Titáni, jimž vévodí obří lávou pokrytý Kronos. Ten je rovnou stejným lákadlem jako Kraken v prvním díle a láká na (nejspíše) závěrečné epické zúčtování s Perseem, který na něj bude útočit z okřídleného Pegase pomocí Poseidonova trojzubce (toho si mimochodem zahraje Danny Huston, Poseidona, ne ten trojzubec...).
Plakát filmu Hněv Titánů
Kdyby se kromě Persea a roztodivných příšer ve filmu nevyskytovaly žádné další postavy, byla by to nuda. Na pomoc mu tedy nejspíše přispěchá i jeho milá Andromeda (po nevýrazné Alexe Davalos přeobsazená poněkud známější Rosamund Pike) nebo Agenor, syn Poseidonův, kterého ztvární Toby Kebbell. Aby nebyl svět plný jen nudných polobohů, z hůry na naše hrdiny bude dohlížet i všemocný Zeus (zarostlý Liam Neeson) a z podsvětí jim bude zavařovat zlovolný Hádes (ještě zarostlejší Ralph Fiennes). Dosud nepředstaven v traileru nebo na plakátech zatím zůstal bůh války Áres (Edgar Ramirez) nebo bůh ohně a kovářství (a zároveň Diův syn) Hefaistos v podání Billa Nighyho.
Banner k filmu Hněv Titánů
Z dosavadních materiálů se zkrátka zdá, že režisér Jonathan Liebesman byl správnou volbou - vše vypadá patřičně velkolepě a líbivě, abychom se na to začali těšit. Ostatně, to stejné slibovala i jednička - a jak nakonec dopadla. Proto zatím mírněme své nadšení aspoň do 29. března, kdy se možná již definitivně dozvíme, zda má antická tematika v Hollywoodu budoucnost.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY