Španělské filmové hity míří na La Película

Vydáno: 01.02.2012 15:08 - Jana Bébarová | foto: Facebook tvůrce

Sedmý ročník festivalu bude zahájen 14. února
Fotografie z filmu <b>Chico & Rita</b>
CinemaNX
Výběr toho nejlepšího ze soudobé španělské filmové produkce již po sedmé v řadě nabídne festival La Película, který bude od úterý 14. do neděle 19. února hostit pražské kino Světozor a následně od pondělí 20. do neděle 26. února brněnské kino Art.
Celkem letos festival uvede rekordních dvaadvacet snímků - osmnáct aktuálních španělských hitů či archivních klasik v letošním roce doplní čtveřice filmů z Venezuely, která divákům přiblíží žánr tzv. tropického thrilleru (více v předchozí zprávě zde).
Kromě zahajovacího hororu Vetřelci Juana Carlose Fresnadilla La Película například představí výrazný debut režisérky Eleny Trap Blog o partě středoškolaček, které hledají zpestření pro své jednotvárné životy, komorní rodinný snímek Cokoliv si budeš přát režiséra Achera Mañase, psychologický film Oscarova polovina o komplikovaném sourozeneckém vztahu či černým humorem protkané psychologické drama Amador.
Odlehčení do programu mj. vnese i romantická komedie Ve všech písních se zpívá o mně inspirovaná francouzskou novou vlnou, která nepostrádá jistou dávku absurdního humoru, nebo milostný příběh s názvem Bratranci.
Velkými lákadly programu jsou na Oscara nominovaný animák Chico & Rita o mileneckém vztahu hudebníka a zpěvačky, do něhož zasáhne kubánská revoluce v roce 1959, a velkolepý výpravný snímek A také déšť nominovaný na třináct výročních cen Goya, s hereckými hvězdami Gaelem Garcíou Bernalem a Luisem Tosarem, režírovaný jednou z nejpozoruhodnějších režisérek současnosti - Icíar Bollaín. Film na pozadí natáčení snímku o objevení Ameriky Kryštofem Kolumbem reflektuje postavení indiánského obyvatelstva v současné Latinské Americe.
Součástí programu letošního ročníku budou i experimentální nezávislý snímek Dobrý večer Španělsko nebo dokument V objetí ryb o společenském postavení a každodenním životě hluchoslepých lidí, jehož uvedení ve Španělsku provázelo značný zájem veřejnosti.
Bližší informace o programu a uváděných filmech naleznete zde.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY