Remake Akiry v nedohlednu. Opět

Vydáno: 16.01.2012 14:31 - Simona Knotková | foto: Facebook tvůrce

Důvody jsou zřejmě ve scénáři nebo ve financích
Fotografie z filmu <b>Akira</b>
Kodansha
Tak jsme první byli ujištěni, že remake legendární Akiry se natáčet přece jenom bude, poté jsme si zaspekulovali ohledně obsazení, a to všechno jenom proto... aby se celý projekt zase na dobu neurčitou dal k ledu.
Důvody jsou zahaleny mlhou, ale proslýchá se, že společnosti Warner Bros. se opět nezdál rozpočet filmu, a to i přesto, že se ho aktuálnímu režisérovi Jaumeovi Collet-Serrovi podařilo značně snížit. Je také dost možné, že je za stopkou v natáčení opět scénář, se kterým byly velké potíže už v minulosti. Pod jeho poslední verzi se podepsal Steve Kloves.
Na snímek, kde jsme v hlavní roli mohli narazit například na Garretta Hedlunda a v dalších pak na Helenu Bonham Carter, Kristen Stewart nebo na Garyho Oldmana, si tak budeme muset ještě počkat, a kdo ví, zda se ho vůbec někdy dočkáme.
Na druhou stranu je řada příznivců originální verze z roku 1988 nejspíše díky této skutečnosti ráda. Projekt už od začátku vzbuzuje spíše pochybnosti než nadšení. Svými neustálými "bude se natáčet / nebude se natáčet" si na reputaci rozhodně nepřidává.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY