Box office: Světové tržby za 50. víkend

Vydáno: 25.12.2011 13:12 - Zbyněk Kubín | foto: Facebook tvůrce

Skvělý start pro čtvrtou Mission: Impossible
Tom Cruise ve filmu <b>Mission: Impossible - Ghost Protocol</b>
2011 Bontonfilm
Čtvrté dějství dobrodružství agenta Ethana Hunta zabodovalo během omezeného uvedení ve své domovině a ve zbytku světa, kde se během padesátého letošního víkendu rozběhlo naplno, nikterak nezaostalo. Mission: Impossible - Ghost Protocol vtrhlo na 42 trhů, z nichž se sypalo zelení tak vehementně, až se během tří dnů nastřádalo výborných 69,5 milionů dolarů.
Ve většině důležitých teritorií si čtyřka vedla výrazně lépe než Mission: Impossible III, díky čemuž vedení Paramountu nešetří nadšením. S předzvěstí solidních tržeb z domova a štědrých prázdninových dnů před sebou se konečných 400 milionů celosvětově, které vydělal třetí díl, jeví jako snadná meta ke zdolání.
Stříbro kontroluje Kocour v botách, jemuž dalších téměř 30 milionů navýšilo zisk ze zbytku světa na příjemných 188 milionů dolarů. Stále má řadu velkých trhů před sebou, po nepřesvědčivém domácím začátku tedy Shrekův kámoš producenty nezruinuje. Celosvětových 330 milionů je toho jasným důkazem.
Podobně jako doma, i ve světě se sequelové novinky Sherlock Holmes: Hra stínů a Alvin a Chipmunkové 3 příliš nepředvedly. Sherlock sice vyloženě nezklamal, ale ze šesti trhů, na které zatím vstoupil, uhrál pouhou remízu se svým předchůdcem. Po zklamání ze severoamerické premiéry je to nicméně celkem pozitivní zpráva.
Mnohem hůř dopadli Chipmunkové. Jejich třináct milionů ze 36 trhů je doslova hlodavčí masakr. V naprosté většině svých teritorií se třetí díl nevyšplhal ani na polovinu zisků dvojky.
Pátá příčka patří vychvalovanému, ale neúspěšnému svátečnímu animáku Velká vánoční jízda. Ten si s příchodem prázdnin sice v řadě trhů polepšil, ale přírůstek 9,5 milionů na celkových 73 je po šesti týdnech v oběhu slabota.
BOX OFFICE: SVĚTOVÉ TRŽBY ZA VÍKEND OD 16.12.2011
  1. Mission: Impossible - Ghost Protocol 69,5 mil. (novinka)
  2. Kocour v botách 29,8 mil.
  3. Sherlock Holmes: Hra stínů 14,6 mil. (novinka)
  4. Alvin a Chipmunkové 3 13,3 mil. (novinka)
  5. Velká vánoční jízda 9,5 mil
  6. Šťastný Nový rok 8,9 mil.
  7. Yolki 2 8,6 mil. (novinka)
  8. Intouchables 7,5 mil.
  9. Happy Feet 2 4,2 mil.
  10. Vyměřený čas 3,4 mil.
Všechny tržby jsou uvedeny v dolarech. Rozbor severoamerických tržeb z aktuálního víkendu naleznete zde, aktualizovaná čísla tady. Žebříček českých tržeb je k nahlédnutí v tomto článku.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY