Plakáty: Prometheus a Expendables

Vydáno: 26.12.2011 08:46 - Martin Bubrín | foto: Facebook tvůrce

A s nimi Abraham Lincoln, Hry o život nebo Spider-Man
Stejně jako s trailery, tak se i s plakáty na nadcházející hity v poslední době roztrhl pytel. Pojďte si s námi projít ty nejlepší kousky, které stojí za zveřejnění.
Prometheus je jedním z nejočekávanějším filmů příštího roku. Ridley Scott, návrat ke sci-fi, propojení s vetřelčí ságou a především zástup perfektních herců jsou věci, které vám dovolí se domnívat, že to, co nás čeká v červenci, bude přinejmenším srovnatelné s klasikou jako Blade Runner. První plakát má hodně minimalistickou a tajemnou auru, natěšení však ještě znásobuje. Čemu patří ta tvář, na kterou člen posádky astronautů svítí? A už jste vlastně viděli první teaser?.
Plakát filmu Prometheus
Druhé The Expendables jsme už také měli tu čest vidět v prvním teaseru, ale Sly a jeho banda také přicházejí s regulérním a úderným plakátem. Ten na první pohled vypadá jako jeden z dlouhé řady "character posterů", takže možná můžeme očekávat, že se v efektně vypálené dvojce objeví i další známí bijci v čele s Chuckem Norrisem nebo Arnoldem Schwarzeneggerem. Když to tak vezmu, takový kalibr filmu nepotřebuje nic víc. Lidé do kina stejně přijdou.
Plakát filmu Expendables: Postradatelní 2
Zběsilá (nejspíš) řezničina Timura Bekmambetova Abraham Lincoln: Vampire Hunter půjde do přímé opozice se Spielbergovým životopisem Lincoln s Danielem Day-Lewisem. Zatím sice není jasné, kdo bude mít navrch, první jmenovaný se však zatím představuje na stylových plakátech. Jednoduchý nápad se zobrazením dne a noci vypadá i na tak malé ploše velmi stylově a je jasné, že se sekerou bude ve výsledném filmu nejspíš sranda. Po režisérově anarchistickém Wanted nemám sebemenší pochyby.
Plakát filmu Abraham Lincoln: Lovec upírůPlakát filmu Abraham Lincoln: Lovec upírů
Hry o život mají už za sebou na internetu rovnou dvě premiéry (zavzpomínat můžete zde a ještě více pak tady), ale ještě by se nedalo říct, že bychom s napětím přepisovali žebříček nejočekávanějších titulů příštího roku. Příběh mladé Katniss, která s lukem neloví divou zvěř ale své vrstevníky, je vlastně takovou light verzí Běžícího muže. Sympatie se teď snaží získat slibně vypadajícím posterem, který využívá nejprovařenější hollywoodská plakátová klišé - postavu otočenou zády a oranžové zabarvení. Díky tomu může logo Hunger Games jednoduše zapadnout do celého konceptu a připomenout, že celý svět se bude dívat. Jestli i my, to je zatím otázka.
Plakát filmu Hunger Games
Posledním přírůstkem do početné rodinky je The Amazing Spider-Man. Režisér Marc Webb si nejspíše řekl, že je zbytečné znovu divákům připomínat, že se chystá další příběh pavoučího muže, a tak si vystačí jen s taglinem "The Untold Story", který možná méně znalejším divákům napoví, že Peter Parker se tentokrát nezamiluje do Mary-Jane a nebude bojovat s Green Goblinem. Minimalistický plakát také hlásí, že tentokrát se přitvrdí a vše bude po vzoru moderních trendů drsnější a temnější. Snad se to povede, očekávání jsou totiž veliká.
Plakát filmu Amazing Spider-Man


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY