Box office: Světové tržby za 48. víkend

Vydáno: 12.12.2011 12:45 - Zbyněk Kubín | foto: Facebook tvůrce

Další světové prvenství pro Rozbřesk
Kristen Stewart a Robert Pattinson ve filmu <b>Twilight Saga: Rozbřesk - 1. část</b>
Bontonfilm
Třetí víkend v řadě leží svět u nohou emo upírům a jejich čtvrtému filmu Twilight Saga: Rozbřesk - 1. část. Zahraničí tentokrát přispělo na konto špatně prokrvených hezounů sumou 40 milionů dolarů a celkově putovalo ze zámoří na konto studiu Summit již 345 milionů (samozřejmě nepočítáme-li poplatky kinařům atd.).
Na stříbro si sáhl animák Kocour v botách, který nově expandoval do třinácti států a především díky silným otvírákům ve Francii (9,3 mil.) a Mexiku (3,7 mil.) dosáhl na solidních 22,7 milionů dolarů. Dohromady má chlupatý Zorro prozatím slabších 89 milionů dolarů, ale většinu cestování po zahraničí stále před sebou.
Pátý víkend se ve Francii stojí fronty na domácí megahit Intouchables. Extrémně populární komedie se pouze z domácích tržeb přehoupla přes stomilionovou hranici a ve Francii se stala čtvrtým nejnavštěvovanějším filmem všech dob, hned po domácím Bienvenue chez les Ch'tis (193 mil.), Avataru (158 mil.) a Titanicu (129 mil.).
Čtvrtou a pátou příčku okupují dva animáky snažící se ve světě o napravení reputace z nepovedeného severoamerické tažení. Ale ani Happy Feet 2, ani Velká vánoční jízda se hitem nestanou.
Jediná novinka první desítky pochází z Ruska, kde debutovala za více než 11 milionů. Akce Vysotskiy. Spasibo, chto zhivoy se tak stala třetí nejlépe otevírajícím ruským filmem všech dob.
BOX OFFICE: SVĚTOVÉ TRŽBY ZA VÍKEND OD 02.12.2011
  1. Twilight Saga: Rozbřesk - 1. část 40,4 mil.
  2. Kocour v botách 22,7 mil.
  3. Intouchables 16,0 mil.
  4. Happy Feet 2 15,6 mil.
  5. Velká vánoční jízda 11,9 mil.
  6. Vysotskiy. Spasibo, chto zhivoy 11,2 mil. (novinka)
  7. Tintinova dobrodružství 10,6 mil.
  8. Vyměřený čas 6,9 mil.
  9. Válka bohů 6,5 mil.
  10. Eiga Kaibutsukun 5,8 mil.
Všechny tržby jsou uvedeny v dolarech. Rozbor severoamerických tržeb z aktuálního víkendu naleznete zde, aktualizovaná čísla tady. Žebříček českých tržeb je k nahlédnutí v tomto článku.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY